Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 10.10.2005, 15:15   #1
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tyros II još nisam imao čast isprobati, ali prema pozitivnim komentarima od ovdje i od kolega iz Njemačke koje su ga već propustile kroz prste čuo sam sve naj-naj. Stvar je samo koliko će biti popularan kod nas, jer instrument na našim prostorima vrijedi onoliko koliko je velik interes za njega. Primjerice KORG N364 i KORG Karma su vrhunski workstationi, ali radi svoje konpliciranosti nisu nikad kod nas zaživjeli u punom svjetlu. Znaći koliko će majstori tj. programeri klavijatura dati svog truda u pravljenju ritmova i boja za njih toliko će vrijediti. To vrijedi i za KORG-a i za Rolanda i Yamahu.
KORG već ima strašan odgovor za Tyros. radi se naime i Oasys-u, ali još je uvijek preskup, i po svojim karakteristikama mu baš i nije konkurencija jer radi se o sasvim drugačijem tipu instrumenta. Roland je sa G-70 napravio samo marketinški trik, kao i on konja za trku ima. Ali dog god vodeća trojka škrtari ostali proizvođaći opasno pušu za vrat. I ja osobno sad da imam para, vjeruj mi prijatelju ne bih uzeo niti jednog od njih nego SOLTON Ketron SD1+ kao aranžer i Kurzweill K2661 kao solo synth. To su za mene trenutno babaroge.
A nisu za bacit niti Bohm Silverbird V6 kao aranžer, kao niti Nord Leed kao solo synth. Ostali kao GEM, Technics, Waldorf i Casio će kroz 5-6 godina po mom mišljenju propast. Iako je i Kurzweill bio na izdisaju, pojavaom nove K serije ne samo da je uskrsnuo, nego je dokazao da je njegova sinteza zvuka još uvijek nenadmašiva. Može Yamaha imat neznam kakav MOTIF, KORG Tritona, Extreme-a, Roland Fantoma, no sve je to da izvinite za qrac, jer predobro znaju da ako nam odkriju sve karte i poćnu pratiti napredak informatićke tehnologije u stopu da će i oni biti na 100 muka. Jer kako bi se vi osječali da kupiš za cca. 1.500 Eura najnoviji solo od KORG-a koji npr. ima 20 Gb sample opcije, kad će za 3 mjeseca izaći noviji model sa 200 Gb sample opcije. Ove šminke oko color displeja, pametnog softwara i sl. su samo jeftini trikovi da privuku još više naivnih kupaca.
kreso je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
g70, roland

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije