|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Tocno je to da ono nisu prekidaci za dirke. U to sam sumnjao i kasnije se i sam uvjerio kad sam otvorio klavijaturu. Nasao sam tocno to,kolega. Grafitni kontakti,gumice a i prljavstinu u solidnim kolicinama. Diode sam gledao s instrumentom i ovih desetak koje sam gledao rade koliko vidim. Sutra cistim obe ploce i perem sve gumice pa cemo vidjet sta ce se desit. Serviserski manual sam skinuo s foruma i dobro mi je dosao pa se i ovdje zahvaljujem casperu.
![]() ![]() Javit cu se s rezultatima. Hvala na savjetima i objasnjenju. Respect. ![]() Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Promijenjeno od smuchac (03.12.2012 u 00:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Ma nema na cemu drug, ipak tu smo da si pomazemo. i kako sam ja razumeo oko "pranje" gumice savetujem te da ne radis to sa vodom nego samo sa jednu obicnu krpicu, i da polako sve fino ocistis i pazi kad ih vracas da ti ne ostane neku prasinu ili dlake od krpu jer meni se desilo i da jedna mala tockica, skoro duplo manja od zrno secera prekida dinamiku
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
![]() I lagano s gumicama, ne valja ako puknu. ![]() A sad ozbiljno, sretno i javi rezultate popravka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Za*ebano je kad pukne gumica...
![]() Tako sam odmah jutros zvao dobrog prijatelja inače mahera za elektroniku i pitao sam ga s čime da perem ove grafitne kontakte i poslao me je u ljekarnu da kupim alkohola. Najjači koji su imali je 70%. Također mi je rekao da operem sve s tim i da fenom posušim višak. Tako sam i naumio. Maznuo staroj fen,malo vate i papirnatih maramica,dođoh u studio i reko, idem i drugu ploču da skinem. Pobrisao sam s malim kistom grubu prašinu i naišao na belaj. Jedna staza je puhnula i lem je zacrnio na kraju jedne diode. Ona je kao i svaka koju imam na ploči ispitana i sve rade samo kod jedne nema spoja na tiskanoj pločici a ona kada ju direktno ispitujem,radi. Zaključak je da treba sanirati stazu koja je u prekidu. Evo vam i 4 slike da vidite kako stvar izgleda,možda nekome pomogne a ja se javim kada se ovo popkrene i ako se pokrene... Hvala na podršci. Pozz! ![]() Promijenjeno od smuchac (03.12.2012 u 11:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Trenutno se osjećam najbolje u životu.
![]() Stvar radi 99,9% a to mi je i više nego dovoljno. Problematičnu ploču sam odnio frendu a on ni 5 ni 6 nego četkicu za zube u alkohol i udri po stazi i hladnom lemu,sve počistio i prošao s nekim lakom i stvar radi... ![]() Donesem sve fino doma i reko ajmo to počistit i sastavit... Sve gumice s vlažnim maramicama pa pod lampu da se malo posuše,obje ploče s štapićima za uši natopljenim 70% alkoholom,sušenje fenom... Kasnije mi vrag nije dao mira pa sam rastavio kompletnu tipkovnicu i poskidao sve dirke a ispod masovna grobnica... ![]() Kose,dlaka,prašine,konfetica sa svadbi,pepela s cigara... Samo što nisam nekog mrtvog unutra našao... Odmah bez razmišljanja sve u auto i kod frenda na kompresor. Sve fino ispuhat i nanovo sastavit. Za sastavljanje svih dirki mi je trebalo 3 puta više nego za rastavit. Stavi sve na mijesto,vrati gumice prethodno označene da se ne izmješaju,vrati ploče i zašarafi tipkovnicu na mijesto. Pospajaj kablove i zatvori stroj... Ubodem struju i sjedim i mislim se a šta sad... ![]() I kresnem ja nju i pali se sve i odmah ja isprobam sve C dirke i sve kao nove a kasnije i sve ostale osim drugog Gis-a za koji me nakon ovoliko straha i muke zabole ona stvar ionako ga koristim svake papine smrti... Dakle,sve radi kao i prije,za Gis ne brinem a i da poželim,sredim ga lako neki drugi dan. Eto hvala svima na savjetima i podršci i za kraj neke slike od radova da vidite šta je sve unutra bilo. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Bravo majstore!!! Generalka ja odrađena, sad si miran do daljnjega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Svaka cast za ovo, za spretnost, a i koristice nekom, samo jedna zamjerka, kad budes nekad prodavao klavijaturu obavezno stavi klavijatura ko nova - crne dirke nekoristene
![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|