|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ova teoretska šema gdje se gledaš naučit sviranju pred ekranom je đaba. Uzmi klavijaturu i sviraj i sve će ti biti jasno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Jeste 95. sam godiste. Sto bi se reklo ja bih to preko noci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Da tako je,samo sto za to treba veliko strpljenje i vrijeme,jer nista ne moze preko noci.
Ja kod drugara @formula95 osjecam nestrpljenje i zelju da se na brzinu i na neki jednostavan nacin,nauce odredjene vjestine. Takav brz i ekspresan nacin,jednostavno,ne postoji. To je cinjenica,da se ne bi momak zavaravao ili bio u zabludi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@formula95
Jos jednom samo da ponovim. Imas samo 17 godina i ako imas volju,zelju,strpljenje i vrijeme,onda mozes sve polako i pravilno da naucis - posto vidim da zelis sam da ucis (bez da ti neko pokazuje - profesor,ili neko drugi). Skini semu akorda sa neta i vjezbaj lijevu ruku. A vjezbaces,tako sto ces neku pjesmu svirati samo sa lijevom rukom,kao pratnja. Ako ti u pocetku ne ide,imas gotovih ispisanih harmonija,pa pocni od njih,a onda pokusaj sam da skidas nesto lakse. Mada kako si napisao da sviras oko godinu i po,valjda znas akorde. Ali ako ti pises da sviras lijevom rukom akorde "onako bez veze",a tebi "ne zvuci lose",onda se bojim da ti nisi razvio sluh i da bi trebao mnogo vise da slusas muziku.Moras biti "naslusan" muzike,pa i na taj nacin razvijati sluh,da dobijes bolji osjecaj za harmoniju. Mlad si i steta bi bilo da koristis bilo kakve olaksice koje ove savremene sprave,kao sto su aranzeri,nude. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | formula95 (19.12.2012) |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Najjači su mi likovi koji koriste transpoze, pa pomešaju sve živo na aranžeru i solo klavijaturi
![]() Sent from my Alcatel OT-990 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Imas na forumu odeljak "internet skola sviranja" pa u okviru njega deo koji se zove "akordi i partiture" pa tu nadji sto god ti je volja.
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ajd ti kao i ja svojevremeno poslušaj Nadalinu od Olivera Dragojevića. Ona ima brat-bratu 3 akorda i sve redom durevi (strofa i refren). Zaključi odakle se svira i poigraj se s njima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne moras bas Nadalinu, posto je kod tebe u Sr(ij)emu nece bas traziti. Skini npr. pjesme tipa Ko te ima taj te nema, Koja gora Ivo, Oj livado rosna travo ili jedna nasa hercegovacka Duni vjetre
![]() Smuchac, lagana pjesma nema sta, ali brateeee ono nabrajanje treba napamet naucit, u sorbulu, u gusto, u ritko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Stariji Notaroš
Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Uploads: 2
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
![]() ![]() |
![]()
Mislim da bi najbolje bilo da počne od "Na kraj sela žuta kuća" Nema puno akorda
![]() Dodato: Čisto da oseti prelaz izmedju akorda ...
Promijenjeno od gitar (21.12.2012 u 19:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala na savetima! A sta biste mi pre preporucili, da sviram sa ritmom ili bez?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|