|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 149 puta u 144 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
Čuj me, za aranžersku svirku moraš bar temeljno baratat s lijevom rukom jer za aranžersku svirku se možeš i s time zadovoljiti. Yamaha,Korg a vjerujem i ostali proizvođaču u opcijama lijeve ruke nude "single finger" šemu mijenjanja akorada i to je za tebe jedna dobra stvar. Ako ćeš npr. A onda samo stisneš A na lijevoj strani a ako ćeš pak Am onda A i C i eto ga Am. Najviše dva prsta ima da koristiš i dobiješ željeni efekat. Ako ćeš da udaraš bas lijevom rukom kako treba tu ćeš se s tom tvojom žurbom u trenu razočarat a pogotovo na rumbi...
Nitko se naučen nije rodio. Ja da sad zbrojim svoje znanje, nema ni 10% od znanja nekog majstora pa ne kukam i ne žurim. Sve će doći na svoje s vremenom. Ne divljaj i pusti da te iskusniji usmjere i idi tim putem. Da ćeš preko noći dobit sve što želiš,vjeruj nećeš ni za 5 godina, Bože zdravlja. Daklen, otresi se na zemlju i kreni da sviraš i vidiš gdje si. Ne sanjaj o bendovima i slavi. Još.
|
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio smuchac za ovaj koristan post: | formula95 (19.12.2012) |
|
|
#2 | |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Citat:
Koristim povremeno tu opciju na G600 na upravo ovaj gore nacin i dosta olaksava....E sad, i ja sam pocetnik u svemu tome, ali kolega @formula95, i ja se isto "mucim" sa akordima kad, gde, zasto, zbog cega i slicno, ali na par casova koliko sam bio kod nekog lika da me usmeri cisto gde i sta da radim je rekao da se sve stice godinama, vezbom i voljom....Ako ti to hoces i zelis, sve to dodje vremenom na svoje....Nemoze da ocekujes da preko noci znas da sviras bas naprimer kao Krecar/Kosmajac i njihove fazone i fore....E sad, postoji i tu dosta teorije koje treba da se zna (lestvice, akordi, koji akordi u kojim lestvicama i slicno) i oni moraju da se znaju da bi se usmerio na "pravi put", jer ako krenes pogresno, tesko se posle ispravlja sve to sto je pogresno nauceno, jer neki ucen lik ti kaze nije tako, a ti ga vec naucio tako, i onda ga tesko ispravljas posle....Jbg....Mora vezba, vezba i samo vezba i naravno, volja za radom....Onda sto vise slusanja muzike i citanja teorije redovno i prenosenje te teorije prakticno na klavijaturi....Ovo ti pricam kako ja otprilike radim, jer smo vrlo slicnih godina i prenosim ti sta su i meni rekli....Ako nesto mogu da pomognem ili da zajedno "vezbamo" , javi se na PP da ti dam Facebook pa da se tamo pomognemo ako zatreba....Pozdrav
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | formula95 (19.12.2012) |
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
|
Ljudi stvarno ne znam kako da vam zahvalim na razumevanju! @Sejox jel mi mozes poslati tu semu akorda, sad cu potraziti i ja ali za svaki slucaj
@AcaG600 dodacu te na fejsu pa da popricamo jos
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.838 puta u 1.369 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Mlad si, nestrpljiv, čitaš površno, ne razlučuješ bitno .... Poznato mi je ovo jer je moj sin u tvojim godinama i često mu govorim - rad, jedino je rad siguran put do uspjeha.
Shemu akorda koju si tek sad primjetio u izjavi Sejoxa, stavio sam u moja prva dva posta na ovu temu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
|
Video sam @casper ali to mi vise lici na neku semu lestvica ako se ne varam?
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|