Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.01.2013, 21:56   #1
djukapfc
Drugar foruma

djukapfc's Avatar

Registrovan/a dana: 17.03.2010
Mjesto: Beograd
Godina: 35
Downloads: 218
Uploads: 4
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 3000
djukapfc befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Milism da tema nije otvorena za uporedjivanje al kad smo vec zalutali, ne mozes nikako da poredis prs3000/s700 sa pa600. Psr je izasao 2004 god. a pa600 kod nas jos nema ni da se kupi i ja sam uprodedjivao moj psr sa pa1x i sa pa2x i moja je klavijatura bolje radila, ali to je samo zato sto neko drugi nece/ ne zna da sedne i sredi svoj instrument. tvoj pa600 bi mogao da uporedis recimo sa psr750.
djukapfc je offline   Reply With Quote
Star 13.01.2013, 22:31   #2
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Djuka, hajde da poredimo po datumu proizvodnje i po ceni (ako bas hoces). psr s750 je nova sprava iz yamahine srednje serije. Ja nesto ne vidim neki pomak u odnosu na s700/3000 osim flash memorije (64mb) u koju mozes iskljucivo da loadujes pack koji pravi yamaha. I osim recordera da snimas sta si odsvirao, sto u dobu tehnologije i nije neka teskoca.
Ne znam da li su dozvolili na ovoj novoj yamahi da stavljas user elemente u ritam, ako su to dozvolili hvala Bogu da su se setili vise, ali i to mi nije dovoljan motiv da bi kupio ovu yamahu.a da ne poredim cenu 999e naspram 1150e (u thomannu) Svirao sam s700 upoznat sam sa yamahinim soundom, i jbg, meni vise lezi korg (govorim opet za srednju klasu).
Star 13.01.2013, 23:00   #3
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

To je ono sto ja kazem da Yamaha po meni nema srednje klase, samo pro i amaterske.

Dell je offline   Reply With Quote
Star 13.01.2013, 23:19   #4
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Upravo to Dell, delim tvoje misljenje. I to im je losa politika jel najveca ciljna grupa su ustvari hobi muzicari koji ne zele bas odvojiti neke velike pare za instrumente, a vole da im instrument zvuci sto profesionalnije (kao ja npr.) E sad, da je u pitanju neka zabavna i strana muzika, bilo bi drugacije, ali mi balkanci smo malo specificni, svaki nam k... fali, i hteli bi sve za male novce. Da sviram zabavnjake i stranu muziku, verovatno ne bi ni pogledao korga, vec mi se orjentisao iskljucivo na yamahu, ali jbg, ovo je balkan, a sempl je sempl.
Star 14.01.2013, 01:39   #5
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

gdje se moze poslusati sredjena yamaha tyros 2,3,4 na netu ili uzivo gdje ima,ima li ko u bosni,ako je tako kao sto vi pricate ja bi je kupio,ali nesto sam skeptican dok ne cujem
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 21.02.2013, 23:52   #6
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od yamahapassion Pokaži Post
Djuka, hajde da poredimo po datumu proizvodnje i po ceni (ako bas hoces). psr s750 je nova sprava iz yamahine srednje serije. Ja nesto ne vidim neki pomak u odnosu na s700/3000 osim flash memorije (64mb) u koju mozes iskljucivo da loadujes pack koji pravi yamaha. I osim recordera da snimas sta si odsvirao, sto u dobu tehnologije i nije neka teskoca.
Ne znam da li su dozvolili na ovoj novoj yamahi da stavljas user elemente u ritam, ako su to dozvolili hvala Bogu da su se setili vise, ali i to mi nije dovoljan motiv da bi kupio ovu yamahu.a da ne poredim cenu 999e naspram 1150e (u thomannu) Svirao sam s700 upoznat sam sa yamahinim soundom, i jbg, meni vise lezi korg (govorim opet za srednju klasu).
Samo jedna mala digresija:Yamaha psr 1500 je stariji brat od PSR s 700,a PSR 3000 je stariji brat od PSR s 900..Korg PA 600,kojeg sam probao prije par večeri(sa svojim setom od PA 2 X) je po svim softverskim segmentima,bolji od Yamahinih aranžera srednje,pa i visoke klase.Kvalitet zvuka je neuporedivo bolji na Yamahinim aranžerima.Ne znam da li ste znali,ali većinski vlasnik Korga je Yamaha corporation...Pozdrav!
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 22.02.2013, 01:02   #7
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja sam ubedjen da Psr 950 ima u sebi sve sto treba jedna klavijatura da ima po pitanju rimova i zvukova.Ima svoje fabricke semplove koji moraju biti bolji od mnogih setova koji kruze kod nas iz sinta u komp pa iz koma u drugi i tako po celom balkanu,neko nesto doda neko oduzme i na kraju svki 5 korg radi(podesen) kao treba.
S950 inm a u sebi superart zvukove nekoliko harmonika,klarineta,sempl balkan bubnja,buzuki,u stvari oko 70 takvih zvukaova,pa gde ce te vise i sta to treba jos da ima, semp gusala?
Jos je nema kod nas ali imam osecaj da je to ono sto mi treba,,znaci samo ono sto je fabrika napravila
Samo jos da su joj dali bolje dirke....uh!
Dodato:
Ovo pricam na osnovu snimaka sa YT i Tranzitovog misljenja koje mnogo cenim a koji je nesto radio oko toga za Yamahu.

Promijenjeno od VUNIMRAV (22.02.2013 u 01:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 22.02.2013, 19:48   #8
dekiciric
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 16.04.2009
Mjesto: Bela Palanka
Downloads: 1201
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 14 puta u 13 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
Interesi: Muzika, pravo.
dekiciric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@VUNIMRAV, mogu li se ti semplovi iz Balkan packa ubaciti u neki obicni User ritam, koji nije sastavni deo Pack-a?
dekiciric je offline   Reply With Quote
Star 22.02.2013, 20:18   #9
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa ja ih koristim na psr 3000.dvojku rumbu begin i 7/8,imas na mojim demo,mpzes cuti,a zamisli kako bi tek zvucalo u originalu.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 22.02.2013, 20:36   #10
dekiciric
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 16.04.2009
Mjesto: Bela Palanka
Downloads: 1201
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 14 puta u 13 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
Interesi: Muzika, pravo.
dekiciric befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Mislio sam na semplove buzukija, tambura i ostalih boja, zatim Balkan drum kit. Dakle moguce ih je ubaciti u neki ritam koji je van Balkan Pack-a?
dekiciric je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije