Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 17.01.2013, 10:58   #11
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

1. U REGISTRATION možeš pohraniti vlastite postavke klavijature. Prilikom memoriranja možeš odraditi ono što želiš da bude pohranjeno. Potrebno je čekirati kućice i ta postavka je unešena u pojedinu registraciju. (slika1)
REGISTRACIJE su organizirane u tkz. BANKE. U svaku banku stane 8 registracija, a banaka možeš imati koliko želiš. Koliko ti stane na HD, USB ili USER mjesto.

2. Možeš ti lijepo (iz)raditi ritam i na samoj klavijaturi. Po mom iskustvu to ide bez problema i mislim da je većina stvari dostupna. Fina dorađivanja styla se rade na računalu identično kao da uređuješ neki MIDI. Nema razlike što se tiće preslušavanja, pustiš MIDI (style) u nekom editoru i sa play ga slušaš na Tyrosu. Preduvjet je da sve bude pravilno povezano.

4. Govorim za Tyros 4 jer ga imam pred sobom, a i ti si rekao da želiš preći na njega. Tyros ima dva generalna efekta, REVERB I CHORUS i njih možeš dodjeliti svakom dijelu, desnoj ruci, midi kanalu ili partu u stylu. Pored toga postoji još 9 efekata (DSP 1-9). Od 1-7 mjesta možeš dodjelljivati za desnu ruku ili kanale u MIDI-ju, dok je 8 i 9 namjenjen za PART u STYLU.
Dodatno, 7 efekt može biti dodjeljen samo za MIC. Specifičnost prvog DSP1 efekta je ta što mu se može dodijeliti status SYSTEM ili INSERTION. U prvom slučaju on se može dozirati pojedinačno na svaki kanal ili PART. U drugom slučaju određuješ po želji na što da djeluje. Znam da te zanima najviše PART na STYLU, pa to u praksi znači da na STYLU istovremeno možeš imati tri posebna efekata na bilo kojem PARTU, plus dva generalna REVERB i CHORUS.
EQUILIZER se može podešavati po svakoj traci, bilo da se radi o desnoj ruci, stylu ili MIDI-ju. Na žalost postoji samo dva fixna područja HIGHT i LOW. Međutim, pored toga za svakoj traci možeš djelovati i sa tkz. FILTER-om. On ima dva parametra HARMONIC CONTENT I BRIGTHNES.

Sva ova podešavanja mogu biti umemorirana u jednu REGISTRACIJU. Ako želiš fino podešavanje svakog elementa bubnja ili nekog sounda onda se to radi u računalu i onda imaš (mislim) sve paramatre koje poželiš i tu nema granice. (slika2, slika4, XGWorks)

5. Možeš imati različit aranžman ovisno o odsviranom akordu. Različit tempo isto tako možeš imati, jedino ne možeš miješati različite mjere. Ma, možeš i to ali nećemo u detalje odmah na početku.

6. Za tipku tebi ne mogu ništa reći. Meni je odlična.

7. Yamaha nema chord kao Korg. Gitaru je najbolje napraviti tako da se uzme uzorak s nekog styla koji ti odgovara i kopira se u vlastiti style. Tvornički napravljene gitare su uglavnom svirane s MV soundovima i rade izvrsno.
Može se iskoristiti i dodatni program od strane Yamahe koji automatski pretvori gitaru koja je svirana s "običnim" soundom u onu sviranu sa MV soundom. Vrlo iskoristivo i to se radi na računalu.

8. Nudi upravo ovo što spominješ. Nakon paljenja klavijature, Tyros 4 učita oko 500 MB sampla za manje od minutu. Ostale razlike su u količini efekata, multi voice zvukova, ali suštinski nema razlike u soundu. Barem koliko se meni čini.

9. Edit bubnja se može lijepo napraviti u samoj klavijaturi. Tu možeš kombinirati elemente raznih kitova i dodjeliti im tri karakteristike (PAN, VOL, REV). Fina editacija se radi u računalu s programom VOICE EDITOR i tu možeš pregledno, jednostavno i efikasno mijenjati svaki željeni parametar bubnja ili sounda. Slika 3.

Eto, nadam se da će biti od koristi i ostalim Yamaha ljubiteljima.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg slika1.jpg (57,8 KB, 28x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika 2.jpg (79,2 KB, 29x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika3.jpg (83,0 KB, 29x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika 4.jpg (88,4 KB, 25x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (17.01.2013 u 11:06 sati) Razlog: malo sam pomiješao slikice :-)
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
ella 85 (17.01.2013), srdjan motif (08.01.2016)

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije