|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moze ubaciti Reverb i kao insert efekat ali to nije uobicajeno sem kad se radi o kratkim Ambient efektima. Reverb je tipicni Send (Aux) efekat i pri tome treba i ostati a pored toga, na taj nacin stedi i resurse kompjutera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo da i ja priupitam, kad se posluša snimak bolje, čuje se neko zujanje struje na trenutke i ponavlja se kroz cijeli snimak. Odakle se javljaju te smetnje i da li ih je moguće otkloniti, npr. DC offset-om?
@romario A da probaš sa RoomWorks reverbom iz Cubase-a? Meni je on u Cubase uvijek bio draži od Reverb A i Reverb B. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ovako ,
Reverb sam koristio kao insert efekt ,to je znaci prva greška -kako se koristi kao send efekt ,može li kratko objašnjenje ... Smetnje sa strujom , kablovima ,zasad zanemarujem .svjestan sam ih . ovoga trenutka želim da naučim malo o samome snimanju ,mix ... Taj reverb mi je najjednostavniji za korištenje, ali na novoj pjesmi ću probati RoomWorks . Greška je kod mene što se tiče efekta ,jer kada preslušavam ( cubase 4 ) i tada je taj reverb takav ,previše čujan ,pogotovo kad stopiram projekt.Reverb trajeeee... Vokal trenutno snimam :mikrofon u tyros (odredim gain) ,tyros u esi 44 usb , u cubase ne diram ni gain ni volume fader .Ako mi signal nije dovoljno jak ,tada pojačam volume na tyros . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vidis da sam dobro predpostavio u vezi sa mono reverbom. Sta si ti uradio... ubacio si reverb u insert trake (kanala) na kojoj si snimao vokal. Ta traka je mono pa je i sam reverb, iako po defaultu stereo efekat, postao mono i momentalno izgubio sve, ama bas sve, za sta je u sustini namijenjen jer mu je otet prostor. Postavi reverb kao Send efekak tako sto ces u glavnom prozoru Cubasea uvesti novu efekt traku, prilikom cega ces definisati i koji reverb hoces da ubacis. U mikseru Cubasea mozes za svaki od Audio i VST Instrument kanala (traka) odabrati taj reverb i ubaciti ga u Send Slot. Pojavice ti se kao FX1. Obavezno postavi Mix parametar tog reverba (u njegovom prozoru-editoru) na 100%. Ovim si u mogucnosti kasnije u miksu, da odredis Level reverba za svaki kanal putem Aux 1 potenciometra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|