|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.02.2012
Mjesto: Bajina Basta
Downloads: 141
Uploads: 10
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland G1000
![]() |
![]()
Onda definitivno G800, kod njega je jedini "problem" sto svaki put moras ucitati ritmove, ali je u svemu ostalom odlicna klavijatura...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
G800 je opasna klavijatura kao i I3. G800 je poznat po dobrom arr i GM bojama dok I3 ima AI sintezu tona poznatih nam M1 X5d X3 korgova. Znaci pitanje je ukusa ja licno malu prednost dajem G800 jer mi je nekako univerzalniji ali sto se tiče ritmova i boja dajem prednost I3 ako se dobro napakuje ali to važi za narodnjačku muziku. Za današnje vreme G800 je kompatibilniji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Da ni G600 nije losa varijanta i pritom mislim da je jeftiniji od G800... @AcaG600 verovatno ima bas lepo iskustvo sa ovom spravom cim ga ovako hvali
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Jeftiniji je dosta od G800 kao sto si i rekao....Ja sam moj u subotu dao za 180e i to sto mi je da kazem hitno bilo, ali neka bude da za 200e-220e mozes da nadjes dobar G600....Imao sam ga ja druze @obradbb godinu dana i zaradio je baksisa od par rodjendana i manjih svirki skoro toliko da ga otplati, tako da je i najgrdji na svetu, opet bi ga hvalio i kao sto si i rekao, imam veoma lepo iskustvo sa ovom spravom i izmedju ostalog prvi profesionalni aranzer posle igracke Casia, tako da ce ostati u secanju....No nebitno....Nije ovde poenta hvaljenje i to, niti sam uopste ja ovde u pitanju, nego cisto sugestija da moze za manje para da nadje istu spravu sa 99% istim funkcijama, sem Synchro Stopa koga pomenu, ali zato i G800 ima manu da brise ritmove, medjutim, moze se napraviti AUTOLOAD disketa, pa to sve da stoji u klavijaturi, i svaki put kada se upali da se automatski loaduje, medjutim, od stajanja diskete u floppy drive-u i mnogobrojnog AUTOLOAD ucitavanja, floppy brzo rikne, a gotovo da ga nema naci, i prema tome, ipak je bolje imati jedan citav i normalan Floppy koji ces upotrebiti maltene samo kada ti je potrebno i koji je mnogo bitniji od jednog Sychro Stop-a....Pozdrav
![]()
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Sta si sada kupio ako nije tajna? Ja imam G1000 ali ja nisam sad neki profesionalac ja vise za svoju dusu ali se trudim da udjem u srz klavijature i hocu da probam da je sredim bas dobro... Mozda bih je prodao, tj. stavio sam i da bih je menjao ali nisam siguran sta bih uzeo posle nje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nije tajna, naravno....Zasto bi i bila....Evo u opisu mog profila imas naziv Rolanda kojeg sada posedujem....Ja bih ti preporucio da G1000 ostavis, jer je stvarno dobra klavijatura, jedino ako ti je problem velicina i to, pa da uzmes tipa ovako VA seriju koja je novija i malo bolja, ili ako ces na isto, onda EM2000, jer ima 5 oktava - ako ti je problem velicina, jer stvarno skoro da nema razloga da ga menjas, jer stvarno dobro radi....A i stvarno neznam za sta bi ga zamenio posle, jedino da doplatis jos 200,300,400e pa da uzmes eventualno Korg ili opet Roland, mada mislim da ti je to nepotrebno, jer si i sam rekao da sviras za sebe....Pogledaj snimke od ovog lika:
i videces i sam kako radi ta masina, samo kad se malo dotera i sredi, a i prati teme na forumu, pitaj ako nesto neznas da ti se pomogne i sto kazes da udjes u srz klavijature i sve ce ti biti jasno posle....Da ne duzim vise....Pozdrav
![]()
Sledeći član vam se zahvalio AcaG600 za ovaj koristan post: | obradbb (23.01.2013) |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
roland G800 ili G600
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |