|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
D---------------------------
Sprema me majka na dalek put Em-----------A---- zora je pusta svanula Hm------A-----E----- ne placi majko, ne tuguj G----A---------Hm vraticu se tebi ja 2x D----------A-----D Puste pare proklete D--------A--D ostavi' familiju Hm---E----A7 a i moj rodni kraj G-------------A------Hm---- tamo gdje sam rodjen ja 2x |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.12.2013
Godina: 29
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X
Interesi: Automobili , Klavijature
![]() |
![]()
Jel moze neko da napise akorde za pola tona vise
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.09.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
@Yikwo probaj da naucis transponovanje,to bar nije tesko,cista matematika,
prvo zapises sve tonove iz oktave po redu C,C#,D,D#,E,F,F#,G,G#,A,A#,B i sad kad si lepo napisao,i onda ako ti treba vise ides na desno a ako je nize na levo,pa recimo u tvom primeru,nadjes akord koji ti treba da povisis i sledeci sa desne strane je povisen za pola tona,i tako za svaki akord ,primer ovde imas D,Em,A... to bi bilo D#,Fm,A#... znaci ako je bio mol,ostaje mol,ako je bio dur ostaje dur,a ostatak je samo u brojanju,ako ces za ceo ton,onda onda ides na drugi akord pa bi bili E,F#m,B, znaci od D dva mesta u desno je E...i tako dalje... nadam se da si razumeo... ako ces da snizis za pola tona onda C#,D#m,G#,znaci po jedan u levo... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Simbad84 za ovaj koristan post: | Yikwo (04.03.2014) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|