Evo ja cu ti pokusati objasniti kako sam na g-1000 to menjao, a mislim da je slicno i na svim ostalim Roland aranzerima. Prvo, treba da ti je jasno, da drum kit ne mozes trajno promeniti. Kao sto je slucaj kod Korgova, Yamaha itd. Drugo taj ritam mora biti uradjen do kraja, ali ne vise od 2 takta jer je previse naporan posao. Znaci samo da ti ostane jos promena udaraljki koje hoces da ubacis iz vise razlicitih drum kitova. Udjes u style editor i treba da nadjes Micro mod. U micro modu ti se nalazi lista osviranih nota (udaraca), dodjes do te note koju zelis da promenis i ispred nje ubacis Program change podatak od drum kita sa kojeg ti je potrebna udaraljka. Odmah zatim posle, tog podatka i posle te note, opet stavis program change podatak od drum kita koji je osnova tj. Koji je stavljen za primarni. E sad ovako nastavis dalje dok ne zavrsis. Eto pokusao sam da ti priblizim nacin kako se to radi na klavijaturi. Mukotrpan posao. Mozda ima neki program gde bih mogao ubaciti te podatke mnogo brze i preglednije.
Postovano sa mobilnog uređaja
|