|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Postoji i ta stavka ali u slučaju ako se boravi duže vrijeme u stranoj zemlji. Nisam 100% siguran što kaže zakon ali mislim da je carinik malo "trenirao strogoću" i na ovaj način htio osigurati sebe u slučaju da ostanete duže na nekoj gaži. Kod nas postoje muzičari koji sviraju po par mjeseci u lokalima, a dolaze iz Srbije ili Bosne. U tom slučaju im je potrebna radna dozovla o kojoj govoriš. Ona nije povezana s članstvom u HGU (Hrvatska glazbena unija). Članovi HGU-a imaju neke olakšice u vidu manjih davanja na isplatu honorara i još nekih sitnica. Međutim, da bi svirao kod nas nije potrebno biti njihov član.
Promijenjeno od casper (13.02.2013 u 09:13 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Koja zezancija jbt... Nekad se moglo od Vardara pa do Triglava sa punim kamionom opreme bez ikakvog papirica... Mozda koja nalepnica sa pivske flase ako se slucajno odlepi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Eh moj @Sale,,,,
većina od nas s nostalgijom pjeva onu pjesmu....." Za ona dobra, dobra, dobra...stara vremena...." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
ma glumio je strogocu hoce na kavu jebiga morali mu dati nesto stabi sad a nismo mogli duze ostati jer na ata carnetu piše ulazak i piše kad moraš izaci tako da je to maksimalno tri dana ali eto hvala bogu nismo još nikad imali problema i ove godine imamo dole svadbi dosta tako da vidjecemo nikad se nezna kako i sta!!! mada jedan isto tako gazda salona kaže da on te sve rente neke mora da placa a mi kao muzicari pogotovo sa strane neplacamo nista mada ima jedan slucaj gdjemi je kolega svirao svadbu dosla inspekcija na svadbu i prekinula je treazila dozvolu od muzicara ovi se samo zgledali kakvu sad dozvolu ti sunce hebem nista mladozenja molioo molioo molioo i naravno koliko je dao muzicarima toliko je dao i njima na kavu da nezajebu slavlje i to papci došli skoro pred ponoc..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Evo resenija...
Ti navedi listu pesama sa "Granda", to ne podleze pod njihova prava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nasi su carinici opcenito veliki, ali bas veliki smradovi. Konkretno nasi iz BiH. Prosle godine smo isli nas trojica iz akusticne ekipe za Koln avionom, dakle 2 harmonike i 1 gitara. Morali smo autom do Splita, pa odatle avionom. I na prijelazu sa HR pitamo naseg BiH carinika jel trebamo da popisemo instrumente da ne bude problema kad se budemo vracali, iako znamo da mozemo kako 'ocemo jer nije elektronika. Ovi kazu da ne treba.
Na Kolnskom aerodromu me njemacki carinik pita sta je u koferu, a ja kazem da je harmonika, on samo mahnu da prodjem. Na povratku kuci nas je lik na nasoj BiH grani tako izmaltetirao da to nije normalno, ali stariji kolega je radio u policiji, pa je znao kako sa njim. Isto tako sada prije nove godine idemo u Split u svatove, ista ekipa, isti prijelaz i opet pitamo na izlasku jel treba prijavljivat, opet ne treba i opet smaranje na povratku...
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
dell drug neces vjerovati sad zadnji put kad smo išli u hr svirati svadbu na nasoj bih granici carinik nije znao kako popuniti ata carnet ja puko od smjeha sreca nije me skontao i poceo on traziti po strim nekim papirima kako se sta popunjava jedno petnest minuta i meni puko film mogu li ja sve ispuniti ti se samo potpiši i ovjeri kaže on meni nije to bas praksa ali pošto nema nikoga adje brzinski kad ga nisam ubio tad glupp ko ovca!!!tvoj akusticni instrument harmoniku ili gitaru itd netrebas prijavljivati nikad i nema te pravo nizasta đepariti jer to je tvoj osobni instrument kao dio prtljage samo se elektronika prijavljiva pošto nas harmonikas otiđe prije nas jer mora u pratnju pa tako znam da ide!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
ATA karnet ispunjava korisnik, onaj tko prevozi instrumente. Tako ispunjen obrazac mora biti ovjeren od strane nadležne institucije ( u hr je to Gospodarska komora) i samo takav dokument je valjan. Carinik na prelazu mora jedino prepisati podatke s ATA karneta u računalo i pri tome ovjeriti tkz. uložne listove. Naravno, i provjeriti robu s onim što je napisano.
S ATA karnetom se ne može prelaziti na "malim" prelazima koji nisu "umreženi" u sustav. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|