|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Izvodljivo jeste ali na ovakav nacin.
Ja sam mislio da @obradbb misli na neko rjesenje bez ovog USB floppy emulatora a da koristi USB stick.U smislu neke prepravke za USB port. Tu prepravku nisam vidio ni cuo za nju. Ali ovi USB emulatori rade i izvodljivo je. Ima na youtube mislim primjera o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.02.2012
Mjesto: Bajina Basta
Downloads: 141
Uploads: 10
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland G1000
![]() |
![]()
Veliko hvala na pomoci, ipak cu da nadjem Hdd, ovo i nije toliko dobro kako izgleda.. I da ima na You Tube dosta toga o ovim spravicama, ali nije to to sto se men tice...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Da kolega Sejox, ima nekoliko primera na you tube sa floppyEmulator-a, za ovaj jos nisam nasao ali citao sam jednom o njemu dok sam i ja svirao G800 i nacin rada na ova spravica je skoro ista kao i na floppy emulator. Prvo na USB u kompjuter moras sa neki program da uradis nesto kao "particije" od 1.44 mb i u te particije da ubacis ritmova. Ta jedna "particija" je jednakvo na jednu floppy disketu i onda kada prikljucis usb (ili sd karticu) na flexi drive (ili floppy emulator) biras koju disketu ces da aktiviras pa tako loadovas ritmove.... zbog ovakvog nacina rada meni se uopste ne svidzaju ove naprave :/ . Ipak nije tako lose da se ima jednu ovakvu ali samo na G800 i jos starijih klavijatura u koje moras svaki put loadovati ritmove, ali na g1000 mislim da je definitivno neisplatlivo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
g 1000, usb |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|