|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Puno Vam hvala, prijatelji.
![]() Zaista mi puno znače Vaše reči i podrška. Daje mi ogromnu snagu da istrajem u tome. Zaista sam se bojao da sam prestario za to. Toga me je bilo strah. Ipak, skoro 30 god. nije malo. Sad mi je znatno lakše. Zaista jeste. Iskreno, ne mogu sebi priuštiti za sada, klavijature skuplje. Ne mogu puno novca odvojiti za njih. Tako da sam mislio, da se posavetujem sa Vama oko odabira istih. Ja sam lično razmišljao o nekoliko, cenovnog ranga, koji sam u mogućnosti izdvojiti. Recimo, dve solo klavijature Roland XP-30 (Ne znam koja je njena cena na tržištu) ili Yamahe DX11 (Mogla se naći, a da je u dobrom stanju, za nekih 200 eura). Kao i o aranžeru Roland G-1000 (Pre par dana sam video oglas, cena je bila 350 eura). Šta Vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.12.2008
Mjesto: Bor-Timocka kajina
Downloads: 2385
Uploads: 42
Rekao HVALA: 35
Zahvalili mu 52 puta u 51 Postova
Instrumenti: nemam vise instrument
Interesi: Pecanje
![]() |
![]()
Imas samo 30 godina, mlad si ti mada ti deluje da je kasno ali zaprvo nije!
ako imas volju i neku dozu inata da dokazes sebi da nisi kao mali vezbao badava to ce ti biti dovoljno da te tera da vezbas i brzo ces stici tu gde zelis. Dakle samo u glavi da sredis to. ![]() Evo bas danas gledam na RTS neku emisiju neka japanka ide na casove harmonike kod ucitelja harmonike i svira mogu ti reci vrlo dobro. Svira ceo balkanski melos sumadiju, vlaski, vranje 7/8 9/8... sve. Kaze japanka "plakala sam sto nisam mogla da sviram kao oni" tj. bilo joj je krivo sto ne moze da svira kao mi nasu muziku ali uz jaku volju sve je savladala a ima mozda oko 25-30 mozda i vise godina. Dakle hocu ti reci da ja samo bitna volja a ne godine. Ja imam 22 godine, klavijaturu sviram nesto manje od 3 godine, pre toga nisam imao nikakav instrument plus samouk sam a sviram sve, bass-kontru, solo, bass-solo. zakljucak svega je: Uzmi instrument u ruke i ne muci sebe vise! aj u zdravlje! ![]()
Sledeći član vam se zahvalio Narodnjak300 za ovaj koristan post: | RNenad (02.03.2013) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala, drug.
![]() Da, volju imam, a i inat. Ipak, period od 10 godina, nebih želeo da bude uzaludno protraćen. Želeo bih nešto postići u svom životu. Nešto što volim i želim. Svaki put se naježim kad se prisetim svega. Hvala Bogu vremena slobodnog imam na pretek. Te mogu bez problema dnevno izdvojiti za to po nekoliko sati. Ako Bog da, da sve uspešno bude. Pa da se pohvalim. ![]() Dodato: Da, Mrgude. Ali već duže vreme se raspitujem i tražim. Već iz priloženog se vidi namena. Pošto sam detaljno opisao sve. Međutim, u dvoumici sam, šta bi bilo adekvatno.Puno toga sam pročitao. Ipak se prilagođavam i nekoj skromnijoj ceni. Imajući u vidu i to, da sam faktički običan početnik. Te iz tog razloga ne mogu biti kopetentan ni da sudim o kvalitetu i nameni klavijatura. Posebno kada je reč o onoj koja ispunjavala moje potrebe. Dok sa druge strane, ipak nebih počeo sa nekim koje su za krajnje početnike. Ako već i krećem od nule, neka makar instrument bude malo ozbiljniji i kvalitetniji. Stoga i tražim Vaše mišljenje. Pošto ste većinu i sami koristili, a ja nisam i ne mogu znati ništa o njima. Promijenjeno od RNenad (02.03.2013 u 00:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.02.2011
Mjesto: Niš
Downloads: 113
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Pa50sd
![]() |
![]()
e ovako prijatelju... ja sam isto u osnovnoj skoli svirao harmoniku i to bogami jedno 7 godina bez prestanka i svakodnevnog vezbanja... kad sam zavrsio 7. razred hteo sam preci na klavijaturu ali moji tada nisu imali da mi pruze da mi kupe pa sam ja vec poceo da odustajem polako jer sam od pocetka bio zaljubljen u klaviture, isao kod profesorke cesto i vezbao kuci ali s tim da sam imao problema sa tom profesorkom da mi je ubijala svaku volju tako sto mi je govorila da sa lenj i da ne vezbam(a vezbao sam), ja sam polako prestajao da sviram i na kraju po zavrsetku 7. razreda osnovne i skroz prestao.... e onda je proslo jedno 8 godina za kojih ja nisam uzeo u ruke nijedan instrument i onda mi se ponovo javila zelja za klavijaturom u 23-oj godini. sam sam zaradeo i kupio svoju klavijaturu i krenuo iz pocetka, imao sam veliku volju i zelju da sviram.... od tada je proslo godinu ipo dana, dosta sam napredovao dosta toga naucio i napredujem svakog dana i ne planiram nikada da odustajem od muzike....
poenta svega ovoga sto sam ti napisao je da da sledis svoj san da se ne mucis vise i da sto se muzike tice nikada nije kasno poceti ako to stvarno volis i zelis! sto se tice izbora klavijature prvo moras sebi da postavis pitanje da li hoces aranzer(da ima ritam u sebi) ili solo klavijaturu(nema ritam vec samo boje tj farbe)... kada se za to odlucis i odredis sebi koliki budzet imas onda cemo moci nekako da ti predlozimo nesto i pokusamo da ti pomognemo.... pozdrav
Sledeći član vam se zahvalio Nautica za ovaj koristan post: | RNenad (02.03.2013) |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Cuj kasno?Sta tu ima da bude kasno?To je isto kad bi neko rekao star sam imam 30 godina i dosta mi je pive kasno je za mene da se napijem
![]() ![]() Promijenjeno od zeljko (02.03.2013 u 03:11 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio zeljko za ovaj koristan post: | RNenad (02.03.2013) |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Uploads: 1
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
![]() |
![]()
Pa, eto, kupi G 1000, sa njom vec mozes sve vrste svirki ispostovati, pa kad malo zaradis ili prevazidjes, ili pozelis neku drugu, iz bilo kog razloga, tad ces vec moci da je priustis...a sve to vreme ti zivis svoj san, sviras...i napredujes...SRECNO!!!
Sledeći član vam se zahvalio vujanov za ovaj koristan post: | RNenad (02.03.2013) |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Nautica:
Drug, drago mi je što si uspeo i što si istrajao u toj nameri. Ako čovek ima volju i želju, sve je moguće postići. Samo treba biti istrajan u tome. Ja jesam bio u velikoj dilemi i nedoumici, ali Vi svi ste mi puno pomogli. Reci mi drug, kako si ti počeo? Kako si učio svirati klavijature? Šta si prvo naučio? Koji metod si koristio? Iskreno, mene je strah da sam zaboravio sve. Primer, da uzmem odsvirati neku numeru striktno po notama, ne verujem da ću znati. Iskreno, 80% toga mi neće biti jasno. Kako da započnem? Šta da učim prvo? To pitam i sve Vas. Ne znam odakle početi i kako. Što se klavijatura tiče. Već sam naveo da se dvoumim, između solo i aranžera. Najveća prepreka mi je novac. Pošto bih se svakako opredelio za aranžer. Ipak bih voleo da u sebi ima i ritmove i boje. Nešto jeftinije od aranžera, šta bi moglo doći u obzir? Vaša preporuka? Neka orjentaciona cena? zeljko: Hvala drug. Potpuno si u pravu. ![]() vujanov: Hvala puno na savetu. ![]() Promijenjeno od RNenad (02.03.2013 u 14:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Za tebe kao malo naprednijeg pocetnika i uzimajuci u obzir tvoj budzet bi bilo najbolje da uzmes klavijaturu iz rolandove G serije, ili korgove IS serije. One se krecu u rangu 250-350e i za te pare pruzaju sasvim solidan sound. Imaju sve sto ti je potrebno, na njima se mogu isprogramirati / ucitati ritmovi i boje za narodnu muziku, a u samim fabrickim postavkama za klavijaturu imas sve za zabavnu muziku, tako da bi prakticno pokrio te zanrove muzike koje se najcesce kod nas sviraju. Mogu se takodje isporgramirati kombinacije ako hoces svirati samo bass, tako da ti te klavijature mogu posluziti i kao aranzer i kao solo klavijature. Jeste da su malo starije, ali im je zato i cena povoljna, i mislim da ti u ovom stadijumu uopste ne treba nista bolje. Znaci roland G 600/800/1000, ili korg IS 35/40/50. A sto se tice isprobavanja ispravnosti klavijature, nema tu puno sta da se sekiras, poneses jedan set, probas da li ucitava kako treba, isprobas sve dirke, sve tastere da li reaguju i to bi bilo to.
Sledeći član vam se zahvalio yamahapassion za ovaj koristan post: | RNenad (02.03.2013) |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.12.2010
Mjesto: beograd
Downloads: 82
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: korgpa80
Interesi: muzika,kompjuteri ,tenis
![]() |
![]()
u potpunosti se slazem sa kolegama da nikad nije kasno da ostvaris svoje ambicije pogotovo ako jos imas volje i zelje zato samo napred i puno srece
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
![]() |