|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sampleri Hardwareski sampleri bez dirki |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
jka mislio da je to za tebe decija igra druze Neso....
U sustini, zamislis program (sampler) na kompu kao drugu klavijaturu u cijim opcijama podesavas "midi in" informaciju tako da se podudara sa onim sto na "Rolandu" namestis na "midi out"... Znaci, ako hoces da ti npr. bubnjevi ne idu sa klavijature vec sa "Vsamplera", moras podesiti na klav. 'Midi out" na Ch10 (U GM sistemu je standard da bubnjevi idu na kanal 10) a i na "Vsampleru" da na odredjeni program za bubnjeve komanda bude "midi in CH10" Ovo je cisto teoretski da bi shvatio sustinu i vazi za sve MIDI instrumente, bilo da su hardver ili softver. Ja ne koristim "Vsampler" ili nesto slicno da bih mogao da ti dam detaljnija uputstva sto se samog programa tice. Ukoliko nisam u pravu, neka me neko ispravi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Druze,ja se trenutno samo informisem da li je to nesto komplikovano povezati ili nije.Jos uvek nemam ni jedan program za to i nisam nikada radio tako nesto.Sad sam instalirao Windows 7 32bit i uskoro cu da nabavim nesto od tih programa pa cu poceti malo da istrazujem to polje.Ako bude iole radilo kako treba koristicu,ako ne onda nista.Hvala na odgovoru.
Dodato: verovatno bi mi @tranzit to najbolje objasnio ali nikako da mi on odgovori a PP mu je prepun tako da ne mogu da mu posaljem poruku. Dodato: Ima li jos nekoga da nesto zna na ovu temu?
Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (10.03.2013 u 16:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.01.2009
Downloads: 963
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav
Poslije ( ja mislim ) dosta iscrpnog pracenja postova o "kontaktu" konacno i ja poceo malo upoznavati samu materiju. E, sad sam dosao do prve nejasnoce: Imam npr. sempl bubnja ( svaki sempl na svojoj dirki - npr. dobos n C1, sner na nekom drugom tonu itd ili harmonika -svaki ton -posebni sempl.... Kako u kontakt importovati svaki semplic na svoje mjesto - na jednu po jednu dirku, da bi na kraju sve izgledalo kao jedan sempl ili tako nesto i da bi sve skupa bilo naravno na istom kanalu. Pa, molim ako neko moze,da mi pomogne..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.12.2008
Mjesto: Bor-Timocka kajina
Downloads: 2385
Uploads: 42
Rekao HVALA: 35
Zahvalili mu 52 puta u 51 Postova
Instrumenti: nemam vise instrument
Interesi: Pecanje
![]() |
![]()
@hakalas
imas sve na youtube sto se tice tih osnovnih stvari za kontakt, sve je to prosto i ima na youtube.
![]() |
#5 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.01.2009
Downloads: 963
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
Koliko god covjek cita i uci opet nesto propusti ![]() Hvala za vasu pomoc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mapiranje samplova je vrlo jednostavno u Kontaktu, uostalom kao sto je i u bilo kojem drugom softvare pa cak i hardver sampleru. To je osnovna operacija u cjelokupnom procesu a i jedna od najlaksih. Da samo mozes da predpostavis sta je sve moguce uraditi na Kontaktu, mislim da bi skakao od srece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|