|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
Zna li neko kako do produzim levu ruku? tj. da mogu da hvatam akorde kroz dve oktave? Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Midi IO > u okviru Accompaniement Settings postavi Accomp Left = 0, Split Right = 25
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moze se desiti da Split Right na 25 bude premalo, odnosno prekratko jer 25 oznacava notu C#2. Moguce je i da bude uredu a to zavisi najvise od standarda tipki na samoj klavijaturi. U svakom slucaju Casper ti je dao pravu smjernicu, idi na MIDI IO pa u Accopaniement Settings pa se tu malo poigraj sa Split Right vrijednosti. Brzo ces naci onu koja odgovara tvojoj klavijaturi i tebi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Tako je Tranzit. Pokušavam odgovoriti na pitanje potpuno precizno, za dvije oktave je to broj 25. Pregled splitanih dijelova za acomp ali i za R1-R8 se lako vidi i kontrolira preko Setup > Settings 1 > e) Split
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
Hvala svima, uspeo sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Dali se moze nekako promeniti da pri promeni solo preseta odsvira ceo takt prvog ritma pa da tek onda predje na drugi bez stajanja i iskljucivanja basa i drugih traka?
Dodato: jer trenutno presece prvi ritam i odmah pocne drugi, ili zaustavi prvi ritam pri pustanju akorda i tek po pritisku drugog akorda pocinje drugi ritam. Promijenjeno od pekilik (16.03.2013 u 21:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Narodu nikad ugoditi. Neki bi sve dali da pri pozivanju slijedeceg ritma on odmah startuje ne cekajuci kraj takta predhodnog ritma (sto i jeste najbolja opcija jer si sam apsolutni gospodar kompletne situacije u svakom momentu), a ti bi bas obrnuto. Imas funkciju "Start Style after PART Change" u Setupu > Accomp(D) pomocu koje ce prelaz na slijedeci Style, iako je vec odabran, nastupiti tek kad pritisnes neki od Style partova (Main, FillIn...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
nebih da trazim dlaku u jajetu ali to mi je bila navika trinestogodisnjeg sviranja aranzera, uzgred ta opcija kod mene nema "Start Style after PART Change" u Setupu > Accomp(D)
koristim najnoviju verziju 15.0.1.224 ili se mozada nekako drugacije zove, jos jedanput izvinite sto smaram sa tim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Aman kako nema ta funkcija u 15.0.1.224 ????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav svima, dugo me nije bilo, pa malo da se aktiviram. Nabavio sam midi-usb kabl i sad planiram malo eksperimentisati sa pc-jem. Imam demo verziju ovog programa, Live styler 15, i sad kako da ja to povezem da mi radi, jel mi moze neko za pocetak objasniti osnovne stvari koje mogu sa Live stylerom? Imam i program Kontakt ali to je posebna prica, oko njega imam nekih problema, nece uopste da mi se cuje zvuk kad ucitam neki library..mada nebitno to sad. I zanima me posto znam da live styler cita ritmove, ubacio sam yamahin style i kad sam ga pustio nista se nije culo, mada nisam povezao klavijaturu sa kompom, jel to bitno? I jos jedno, procitao sam u nekoj temi da se spominje neki virtuelni kabl midi yoke (mislim da se tako zove), sta je to i cemu sluzi? Hvala unapred!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|