|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To mi i jeste cudno. Jesi li instalirao najnovije Drivere za Win 7 ? Ima li karta svoj softvare mikser ili koristi onaj iz Windowsa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 28.02.2006
Mjesto: Sad trenutno u svedsku a inace sam iz nisa
Godina: 42
Downloads: 1661
Uploads: 6
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Korg M3 61,KORG TRTON CLASSIC HDD+interniHDD+MOSS-BOARD!!! ,KORGPA2X PRO,YAMAHA DX100
Interesi: Zenske naravno hehe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Siguran sam da je problem u samom sistemu, odnosno softverskoj konfiguraciji. Je l' karta Realtek ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Instrumenti: Korg M3 61,KORG TRTON CLASSIC HDD+interniHDD+MOSS-BOARD!!! ,KORGPA2X PRO,YAMAHA DX100
![]() |
![]()
jeste realtek,,pa kako da sredim to kolega?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Moram malo da razmislim gdje bi mogao biti problem jer izvora moze biti bar desetak. Prvo sto mi pada napamet da taj Realtek nije bas posebno kompatibilan sa Win 7, bez obzira na novi Driver. Ostavi mi samo malo vremena da probam ovdje kod sebe da "izazovem" istu situaciju jer imam ovdje slucajno jedan, nesto stariji mali Laptop sa Realtek Audio kartom. Jos nesto, koliko je star taj kompjuter ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
neznam mozda da bude i to,,, pa kupio sam ga pre 4 godina
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Rijesio sam tvoj problem. Kao prvo, treba da znas da Win 7 ima, kao operativni sistem, generalno problem sa starijim Realtek i njima srodnim kartama. Ne postoji drugo rjesenje za uklanjanje te Latence osim editovanja Registryja. Ovo je vrlo pipav posao i ako ga ne uradis potpuno tacno, mozes da upropastis kompletan sistem i to tako da moras da obnovis instalaciju. Ne znam koliko si verziran u to, pa ako nisi, bolje je da ne pipas nista jer ovo sto bih ti napisao je vrlo duboko zalazenje u operativni sistem. Isti problem sam rekonstruisao i na tom svom starom Laptopu na kojem je instaliran Win 7. Dakle nisi usamljen sa tim problemom.
Dodato: Evo ti kabi postupak, pa ako stisnes petlju probaj: -idi na Start i pokreni Run -napisi regedit u polju koje ti se pojavi -pronadji slijedeci string: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\Settings\filter\SpeakerHp -markiraj SpeakerHP -na desnoj strani klikni desnom tastom mausa i odaberi New - Binary Value -u polju koje se pojavi napisi: EnableInputMonitor i pritisni Enter na tastaturi -sada opet desnom tastom mausa klikni na taj novi sstring koji si napravio i odaberi Modify -u polju koje se pojavi Value Box ce stajati 0000, ti napisi 0000 01 i pritisni OK -sada mozes da izidjes iz Registryja i restartujes kompjuter -poslije restarta idi u Audio Properties i aktiviraj Input Monitor Promijenjeno od tranzit (24.03.2013 u 21:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|