|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#12 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Rijesio sam tvoj problem. Kao prvo, treba da znas da Win 7 ima, kao operativni sistem, generalno problem sa starijim Realtek i njima srodnim kartama. Ne postoji drugo rjesenje za uklanjanje te Latence osim editovanja Registryja. Ovo je vrlo pipav posao i ako ga ne uradis potpuno tacno, mozes da upropastis kompletan sistem i to tako da moras da obnovis instalaciju. Ne znam koliko si verziran u to, pa ako nisi, bolje je da ne pipas nista jer ovo sto bih ti napisao je vrlo duboko zalazenje u operativni sistem. Isti problem sam rekonstruisao i na tom svom starom Laptopu na kojem je instaliran Win 7. Dakle nisi usamljen sa tim problemom.
Dodato: Evo ti kabi postupak, pa ako stisnes petlju probaj: -idi na Start i pokreni Run -napisi regedit u polju koje ti se pojavi -pronadji slijedeci string: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\Settings\filter\SpeakerHp -markiraj SpeakerHP -na desnoj strani klikni desnom tastom mausa i odaberi New - Binary Value -u polju koje se pojavi napisi: EnableInputMonitor i pritisni Enter na tastaturi -sada opet desnom tastom mausa klikni na taj novi sstring koji si napravio i odaberi Modify -u polju koje se pojavi Value Box ce stajati 0000, ti napisi 0000 01 i pritisni OK -sada mozes da izidjes iz Registryja i restartujes kompjuter -poslije restarta idi u Audio Properties i aktiviraj Input Monitor Promijenjeno od tranzit (24.03.2013 u 21:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|