|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa u principu sto kazes nemoze se nista ni zeznut....Eno na onoj slici gore se vide zadnji kraj gde su lemovi....Ima 4 lema koji su lemovi za tastere i odma do njih ima 2 lema za diodu....Imam lemilicu sa tankim vrhom i uzeo bi dobru tinol zicu i zalemio diode....Kada ih zalemim, vrhove bi posle samo posekao i to je u principu to....Da imam plave diode mi maltene nista ne donosi, ali eto hocu vizuelno da se malo poigram
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
...ofarbaj klavijaturu u bijelo i opici jednu crtu zutom bojom po sredini...
![]()
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.07.2010
Mjesto: Melenci
Downloads: 1138
Uploads: 14
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Technics sx kn5000 i Korg Triton le
Interesi: Elektroservis audio i TV opreme,muzika
![]() |
![]()
moras znati jacinu diode(voltazu)...ja sam imao isto va5 nekada pa sam menjao par dioda sto su pocrkale,al bilo je muke mnogo...magistrale na ploci hoce od temperature da se ostete i da izgubis funkciju tastera....govorim ti ovo iz iskustva posto imam servis elektronike...to je najbolje raditi lemilicom sa regulacijom temperature(baznom)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pre mozda u crno, pa da bude "Black Edition"
![]() Dodato: E ovo za jacinu diode nisam razmisljao toliko ![]()
[IMG]http://dc613.*******.com/img/_agad48s/s3/0.4491904543559744/Roland_2.jpg[/IMG] Promijenjeno od AcaG600 (08.06.2013 u 21:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To nece biti problem jer se moze tacno znati koje su diode u pitanju, "procackaj" malo i saznaces. Nego, obrati dobro paznju na ono sto ti je kolega Bucin Nikola napisao u vezi sa temperaturom lemilice, to je od najvece vaznosti, da ne bi stvarno bila skuplja dara nego mjera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|