|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Lepo ti @tranzit kaže da nađeš nekog učitelja, ja iako sam završio nižu muzičku, morao sam kod učitelja da mi pokaže trilere i tako te osnovne stvari za narodnu muziku, sam ništa ne bih uradio. Recimo dok sam pokušavao sam ni na kraj pameti mi nije bilo da menjam prste kada sviram jedan ton više puta zaredom. Imaš i tutorijal koji je brat @Dell postavio sa trilerima.
http://www.yu-midi.org/tutorial/inde...t=1&show_cat=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 149 puta u 144 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ja ću ti za primjer reći za Crnog leptira. Inače je u originalu iz G a ne iz Gis-a.
Ako idemo po G skali onda se uvod svira (G,Am,G,Em,D,G,D,Em) a po tvome iz Gis-a (Gis,Bm,Gis,Fm,Dis,Gis,Dis,Fm) Nadam se da s Gis skalom nisam pogriješio jer se ne kužim previše u nazive. ![]() One way or another,ne sviraš iz originala što je zapravo skroz nebitno i nevažno ali zato pak ne sviraš točne akorde. Terca na pianu je kao i sama pjesma spora pa nije problem i nema ostalih grešaka iako zvuči kao da je stroj odsvirao (mehanički). Dakle, malo duše u to metni i popravi te akorde i to je to za baladu. ![]() Na "Ove noći jedna žena" na više mijesta kiksaš na prijelazima ritma koji debelo treba dotjerati jer je ovakav kakav je poprilično neadekvatan za pjesmu da ne kažem loš i ne čuje se baš najbolje. Na račun kasnih prijelaza ispadaš... I ovo preporučam svirati iz G jer je lakše i svirati i pjevati. Neku tercu sviraš u njoj netočno,ima i negdje akord viška a i manjka... Ja sam nedavno tu istu pjesmu stavio u svoje demo snimke pa poslušaj malo akorde i sam stil kako se pjesma svira. Ne kažem da je moja snimka mjerodavna ali neke stvari će ti biti jasnije jer su melodijski točne. Evo poslušaj i zanemari što sam je katastrofalno odpjevao tj. fokusiraj se na muziku ![]() Ili pak poslušaj original negdje na netu. Pozz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ovo se sa Tranzitom debelo slazem za ucitelja, pod hitno da nadjes. Ne mora to biti akademski obrazovan profesor muzike, dovoljan je i jedan dobar, prekaljeni tezgaros da te uvede u osnove, jel ovako ako nastavis sam neces daleko stici. I, kao sto neko rece pre mene UVEK stavljam akcenat na pravilnu repeticiju prstiju koju ti nemas (a i neces moci da shvatis ako budes ucio sam) Bez toga muzike (pogotovo narodnjaka) nema. To ti mora neko objasniti iz prve ruke ili nema nista od napretka.
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.11.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Hvala vam svima na odgovorima. Smuchac, hvala puno na detaljnoj analalizi. Nasao sam ucitelja jednog starijeg tezgarosa.
Cujemo se posle casova. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|