|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ma tranzit neka samo te kutije zavrsavaju posao,i da smo zivi i zdravi i dasu nam pravi,
mora malo sala,meni samo dve stvari smetaju kod korga sto nemoze sekundarno dase promeni ritam kao kod G serije, to prvo i drugo sta ih kosta da naprave svaku traku izlaz out zasebno.Svi nesto sparaju na tom polju.
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Reci cu ti "sta ih kosta". Taj momentalni prelazak iz ritma u ritam "kosta" rada na softveru, to jest na samom sistemu, a njega treba debelo platiti jer to su vrlo duboke sistemske (programerske) izmjene. Dalje, oni daleko vise slusaju sta zeli zapadno trziste, a ne sta treba jedan balkanski, turski ili arapski korisnik. Jednom zapadnjaku taj momentalni prelaz ne treba jer poslije svake pjesme on ocekuje aplauz
![]() ![]() ![]() Posebni izlazi za svaki od ritam partova ih kosta jos nekih 6 do sedam parova DA konvertera, pa jos toliko balansiranih dzekova a to je za njih veliko ulaganje koje im se ne isplati. Jos jedan faktor ima u svemu ovome veliki utjecaj, a to je da svi ti proizvodjaci, aranzere ne svrstavaju pod profesionalne instrumente pa ih i ne opremaju na taj profesionalni nacin. Mozes to da vidis cak i po izgledu i kvalitetu kucista instrumenata (uporedi jedan profesionalni workstation sa jednim aranzerom i sve ti je jasno). Ovo shvatanje ima i publika a i muzicari na zapadu jer oni na svojim nastupima uglavnom koriste Playback matrice u midi ili audio formatu, a u najboljem slucaju kada Band zaista svira, koristi se neki od kompjuterskih audio sistema koji je zaduzen za pojedine pasaze, koje Band ne moze da odsvira Live ili kada se radi o elektronskoj muzici gdje je takav jedan sistem glavni instrument jer sa njega idu kojekakvi Loopovi. Aranzer na zapadu, nije bas "najozbiljniji" instrument, pa se shodno tome i proizvodjaci ponasaju. Ako ko na zapadu svira aranzer na javnim nastupima, onda smo to mi, Turci ili Arapi ili poneki odrtaveli Nijemac koji svira u zadimljenim krcmama isto tako odrtavelim slusaocima ili eventualno svojoj babi pred spavanje. U poslijednje vrijeme je dosla jos jedna "sablazan" a to su softverski instrumenti, koji totalno pobise sve oko sebe pa i aranzere, tako da velike firme vec par godina traze izlaz za sebe u jednom drugom trzisnom segmentu. Yamaha kupuje Steinberg, Roland razvija najvise i najbrze svoju V-liniju jer je ona zaista posebna, a Korg je vec nekoliko godina prisutan u domenu softverskih instrumenata i mislim da ce sigurno povecati tu svoju prisutnost. Ako pogledas asortiman neke od vecih prodavnica na zapadu, najveci dio zauzimaju Masterkeyboardi, Audio Interfacei i periferija, a pozamasan dio cine i Software instrumenti. To ti je sva istina o instrumentu sa nazivom aranzer... nema mnogo filozofije i kako vidis jedino jos mi i ostali istocnjaci, shvatamo aranzer preozbiljno, sto naravno proizvodjaci besomucno koriste. Promijenjeno od tranzit (26.06.2013 u 00:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|