|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Hvala vam na iskrenim odgovorima!
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
@casper
Ti si uradio najpametnije sto se moglo uraditi. Povisena temperatura je veliki neprijatelj u audio domenu. Sto hladnije to bolje. Eventualno si mozda mogao to uraditi estetski nesto bolje. Ventilator si u njegovom kucisatu mogao direktno prisrafiti za pozadinsku metalnu plocu, a napajanje si mogao ubaciti u samu kutiju, tako da ne moras voditi posebni kabl za napajanje ventilatora. Sve u svemu, vazno je da vrsi posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@Tranzit - Imao sam i tu ideju koju predlažeš za fixnu postavu hlađenja. Nisam uhvatio dovoljno vremena pa sam ovako improvizirao, a i htio sam prvo isprobati kako to odrađuje posao. Vlastitu "kreaciju" sa slike prije transporta samo skinem jer se vent drži na običnom čičku.
Pronašao sam na netu prikaz ovoga što predlažeš i mislim da ću nešto slično odraditi uskoro. (slika u prilogu) @sale_band - uvijek treba biti relan i nepristran što se tiče tehnike, to su mjerljive stvari i ne bi trebalo biti emocija, a zašto ne pomoći ljudima na osnovu vlastitog iskustva. Ono što me ugodno iznenadilo jest količina i definicija basa kod ovih kutija. Imao sam ih priliku testirati cijelu noć, moje PRX 612M su bile "piknute" u master out na PM1000/3 i na istu mixetu su bile spojene D-lite 15-3. Lako je bilo napraviti usporedbu, razlika je u soundu je bila očita, pogotovo u ovom segmentu bas frekvencija. PXR je čistija i lakše je na nju pjevati (pod uslovom da se ne švecaš ![]() Bez obzira na ovo iskustvo s temperaturom, ja bih se opet odlučio na istu kutiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Boni Crown-ova su to pojacala, nemate razloga za sekiranciju
![]() Svaka cast za domisljatost i snalazljivost ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|