|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne, u obje pjesme je isti problem sa vokalom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Slušam na poslu ,pa mi se tako učinilo ...
Znam da mi na yamahi po default-u ide taj chorus,i ako ga ne isključim onda to zvuči kao kod svirka . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Nisam ništa dublirao.....
Sve je odsvirano u istoj traci..mislim snimljeno.... Hm....probat ću se igrati i isključiti efekat..iako ga i ovako, bar dok snimam, ima jako malo.... Evo još jedna...jbga...zašto mi je sad prateći vokal na jednoj strani.-...nemam pojma...sve je nariktano.." u sridu"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Cackao si nesto oko parametara za mikrofonski ulaz, efekte, panoramu... Iskljuci taj Chorus obavezno. Sve vrijeme se pitam kojoj je bitangi u Korgu palo na pamet da uopste postavi Chorus kao efekat za vokal. To moze samo da uradi totalno malouman covjek. Provjeri "step by step" sve sto se tice mikrofonskog ulaza i obrade signala mikrofona, pa ako ti nije tesko popisi sve vrijednosti i postavi ih ovdje, da pronadjemo gdje je greska jer ta nebuloza ti formalno unistava vokal.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | svirko (03.07.2013) |
![]() |
#5 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
@ tranzit...
šta drugo da ti kažem, osim VELIKO HVALA, jel svaka tvoja i kritika je dobronamjerna, i usmjerena da se ispravi greška, ukoliko je moguće.. E sad...ja imam povezan TC Helicon....u njemu ima more parametara.... Najbolje da slikam kako imam složeno na mikseti, i popišem šta imam od parametara u TC-u ( al to će potrajati ), i kako uopće imam spojeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Bice da tu lezi zec. Moram da znam tacno kako si prikljucio Helicon do detalja jer tu moze da bude uzrok za sve probleme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Sa stražnje strane TC-a, Unbalanced izlaz, sa mono kablom, u MON2, na Peavey XR1212, zatim....sa stražnje strane TC-a, Balanced Jack Analog
Outputs idem sa dva kabla, i na kraju sa stereo bananom u LINE-IN, odnosno stereo kanal na Peaweyu.... Panorama je na 12 na mikseru, efekti ( reverb, Hall, Delay, Chorus,) na TC-u...totalno onemogućeni. Jedino što eto imam i taj Alesis MidiVerb III, i njega spajam...iz LEFT/Input, u MON1 na mikseru, i sa Left/ Output na isti taj kanal gdje spajam i TC.... Nadam se da sam ti bar malo približio.... E,da...ima TC Helicon, VoiceWorks Promijenjeno od svirko (03.07.2013 u 12:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|