|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Lično mislim da je to preskupo (150,00E) ako se uzme da se ugrađuju HD od lap topa od 40GB koji u prodaji koštaju od 50 do 60 Eura.
|
|
|
|
#2 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
to si u pravu hd od 60gb kosta oko 50e znaci 100e su ruke, ali ako se uzme u obzir da je hd od 40gb prevelik i da realno od 10-20gb zavrsava posao polovan moze da se nadje za 20e. i ja mislim da se previse uzima za ugradnju hd jer u sustini prerada ploce podrazumeva lemljenje IDE konektora na koji se povezuje hd od 2.5'' , zamislite da vam neko naplati 100e sto vam sklopi komp
zar ne![]() pa80 moze da se nadje za 1000e i bolje je prodati pa50 i u mesto dati 150e za preradu dati 200e i kupiti pa80. ja imam pa50 i razmisljam sta da radim, da su ove prerade malo jeftinije odlucio bih se za preradu ili da sam to sve zavrsim
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Pa vidi se da ovo neke nervira.Treba mi šema ploče i zamolio bih da mi je pošalješ mejlom ili adresu gdje je mogu skinuti da ne lutam.
Nešto me zanima oko toga i ne mislim da je to neka posebna mudrolija,pa ako provalim u čemu je caka objaviću da svi znaju Pozdrav svima |
|
|
|
#4 |
|
Odomaćeni član
|
Iako nisam video kako sve to izgleda "rastavljeno", gotovo sam siguran da je ista fora kao kada su se, davno, u Amige 1200 ugradjivali veliki diskovi.
U originalu je 2.5" disk, i napravi se adapter na 3.5" konektor, nadje se negde da se ukrade sa ploce +12V (posto +5 vec ima u tom konektoru) i eto mudrolije...
|
|
|
#5 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
to i ja kazem
smatram da to nije neka mudrost evo ako ovde na forumu postoji neko ko je nosio pa50 na ugradnju hard diska neka ga odvrne to je 5min posla i neka slika plocu i uploduje ovde na sajt sliku da vidimo svi koja je to prerada u pitanju,cija cena iznosi 100e. za svaku preradu osim ugradnje hard diska, tipa sempl i sl. pozdravljam i skidam kapu ali sto se tice ugradnje hard diska to je smesno![]() prerada pa50 sa preradom ce da dostigne cenu korga pa500 koji ima semplovane boje i koristi memory stic adapter a ne hdd i nece moci da se poredi sa pa500. zato smatram da je preskupo. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Pa sad što se tiče toga čisto sumnjam da ima neko ko je toliko dobronamjeran da to učini a već je dao 150 evra za ugradnju.U to sumnjam iz više razloga mada vjerovatno ima i takvih ljudi (mislim koji bi to uradili),samo pitanje je da li oni uopšte posjećuju ovaj forum.
Možda bi to ugrozilo nečiju "Intelektualnu svojinu"-shvataš. Ipak se nadam da će se i takav naći.Nama je u krvi da nekoga "zajebemo" pa makar nas i koštalo. Aj da vidimo ima li tu istine Vel.Pozz |
|
|
|
#7 |
|
Odomaćeni član
|
A vidi ga sad ... pa sto bi nekoga nesto kostalo da otvori svoju masinu i slika plocu??? Pogotovo ako je vec istekla garancija a i masina je otvarana i garancija je time sj*bana ...
A ciju bi to "intelektualnu svojinu" ugrozilo?? Jel` to neko patentirao rastavljanje pa50?? OK, mozda samo ja tako razmisljam, obzirom da sam sklon "budzenju" i prckanju po elektronici
|
|
|
#8 |
|
Ovaj baš voli da kuca
|
Prijatelji, htio bi ugradit sebi u PA80 usb..imam vec HD od 5 GB , pa me interesuje sta sve trebam kupit za taj usb....skinuo sam ove upute sto je neko postavljo na forumu za ugradnju USB-a....sad me interesuje sta mi sev treba da kupim i da ugradim to....hvala svima..
|
|
|
#9 |
|
Početnik forumacije!
|
ja sam pronasao jedini nacin kako da dodjem do tih cipova a to je u korgovom predstavnistvu ili servisu ne znam tacno u austriji.
medjutim oni traze oznake tih delova kakve su na ploci(tcnije drug koji mi je to trazi rekao je da mu traze neki broj) pa ako bi neko ko ima tacne oznake pomenutih cipova i ostalih delova na ploci mogao da napise jer ne mogu da se upustam u posao dok ne nabavim sve potrebno da bih video sam |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.02.2009
Mjesto: Osijek Hr
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
Interesi: Muzika
![]() |
Prijatelju gospodin KORGX5D postavio je oznake tih cipova u postu br.201 na stranici 21 ove teme,a odmah ispod su i njihove specifikacije u pdf formatu pa ih skini i otvori.Ako uspijes u nabavki tih cipova javi nam da probamo i mi.
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
| Oznake |
| korg, pa50, usb |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|