|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
A moj Vaxtere, ja to više ne radim.
Nekoć sam bio žestok kritičar. I to sam radio na takav bezobrazan način da su me okolni muzičari zamrzjeli, pa sam bio u velkim govnima kad me je trebao netko mjenjati (u bendu). Svi su mi znali odbrusiti "Pa ti si ionako superman i "savršen" na harmonici, to će tebe mjenjat ?". Znao sam ić na svirke drugih bendova, pa i prijateljima kolegama. Znam da svatko od nas zna imat kilav dan i da koliko god se trudio zna se desit da usereš svirku sve u 16 ili te baš prsti najbolje ne slušaju. A ja poslije par gemišta (oko 5 litara vina) ![]() ![]() Ono sve u stilu dobronamjerno "Trebo si ovo ovako odsvirat, trebo si više to življe, pa koje to boje koristiš, pa hebo te bubnjar uopće ne vodi dobro ritam i tako ... " dok ljudima ne dignem živac, pa me ovi total izbedirani ne stjeradu za harmoniku ili kljavu u stilu "Ajd sad ti p***a ti materina, pa pokaži ...". Ja ne budi ljen i očitam bukvicu bio trijezan il pijan i jadnike još više izbediram. Obično su neki tada pušili tezgu od gazda lokala i naravno ja sam ko neko gladno smeće kupio posao u tom lokalu potom. S vremenom sam shvatio da je to podlo, pokvareno i nisko od mene i bilo mi je žao momaka koji su se znali tek probijati a ja već s debelim iskustvom nedam nikom na svoj teritorij ![]() No naletio sam i ja na doktora znanosti za harmoniku. Bila je dobra svirka, super atmosfera, no meni ruke teške ko od olova. Sviramo tako, dobra fešta, ljudi odvaljeni do bola, kad za vrijeme pauze prilazi mi čovac i mrtav hladan me zamoli "Care, jel mogu ja jedan set s momcima da otprašim ?" i pošalje piće za naš stol. Ja mu kažem dapaće, više boječi se da nije neka pijana budala koja će mi izhebat harmoniku (žena, harmonika i auto se nikom ne posuđuju) ili usrat svirku ili se nadaš dobra fešta, pa je čovac zaželio osjetiti kako je svirati s bendom. Kad ono faca počo svirat, a ono total lom. Frajer svira sve u 16. trilere jede za doručak. U životu nisam čuo uživo boljeg harmonikaša. Moja harmonika nikad tako nije u mojim rukama zvučala, a majstor plete prstima po njoj 300 na sat. Toliko me je izbediro da sam se total do ujutro opio. Više nisam za harmoniku nit pito nit išo do ujutro. Frajer je sve nadalje sviro i pjevo. Ujutro se pakiramo, prilazi mi majstorčina i kaže "nadam se da se ne ljutiš, morao sam malo jer to su ipak MOJE pjesme". Nikad više tog tipa nisam vido. Pričali su neki da je to jedan od bivših harmonikaša Južnog vetra, no kako sam ja slabo slušo Južni vetar nisam baš znao sve harmonikaše, ali frajer rastura do bola. Čak je moj basista laprdo da je uvjeren da je taj tip prateči harmonikaš od Halida Bešlića, ma vrag bi ga znao, ali ako ga tko pozna pozdravite ga, skidam mu kapu do poda. Zove se Damir, a prezime ne znam. Od onda više ne hebem i ne kritiziram nikog. Kad me netko od kolega priupita kako je sviro (a da je bio loš) ja mu kažem odlično, potapšam ga po leđima i kažem "Al znam da ti sigurno to možeš još i bolje". Čovjeku se lijepo čuje, a meni savjet ostane čista. Svjestan sam da nema najboljeg. Kad si uvjeren da si doveo tehniku i svirku do savršenstva, uvjek se nađe baja koji je ne za stupanj nego za par klasa bolji od tebe. Od onda uvažavam svakoga i trudim se pomoći svakom koliko god mogu. Jedino (to mi je bolest) još uvjek hebem i zajebavam fajlaše. Obavezno im pošaljem piće i poruku preko konobara "NAUČITE SVIRAT !!!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]() Al` ovako sta kvarno mi jos nije palo na pamet ... poslati im pice I PORUKU ![]() ![]() Ukrao sam ti fazon, samo da znas, prvom prilikom kad budem negde gde sviraju "fajlasi".. A i znam ih sve, svakako... tako da nece niko ni zameriti ili krivo shvatiti
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
konstruktivna, kritika |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|