|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
A ja mislio da sam izmislio toplu vodu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E moji drugovi...To je sve lepo i fino...I sam volim da pravim vdobar ambient..Ali eto šta se desilo mome kolegi na tezgi...Ciga mu naručio onu pesmu Đurđevdan...I sad pošto je on imo dosta još drugi narudžbi a pevač donosi bakšiš i cedljice sa pesmama,napravio "mali" Disko mix...I normalno i Đurđevdan ubacio u taj koktel...kad on na pauzu i pojavi se ciga...Kaže normalno što mu nije sviro pesmu kad je platio,normalno pjan...I kaže mu ovaj lepo--pa odradili smo..A on njima Vi odradili...Pa ono jine bio Đurđevdan,onako ono ne ne ide...I došlo do svađe i skoro do tuče..I šta napraviiiti u takom primeru,kad imaš dosta naroda,živi ambient pa ti neki klošar naruči pesmu npr. Đurđevdan ili kakvu dvojku koja je stara a mladi ne vole da je slušati...Uzeto 20eur bašiša odsvirati te pesme i oterati mladež s tim što pokvariš "turbo ambient",ili ne uzeti bašiša i s tim nastaviti "turbo"ambient i zadržati narod...Jako jebena situacij...Bakšiš puno znači al šta vredi,kad se isprazni kafana nema veselja do svirke...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 54
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Alix to se drugačije rješava. Kažeš cigi "Cigo, tko svira ? Ti ili ja ?" Kad budeš ti sviro, onda će da ide Đuđevdan kako ti hočeš. Ja sam umjetnik i slobodno inproviziram.". A ako i dalje nastavi seruckat za 20 € opali ga nogom u prkno i kaži, eto ti, pa sad nek ti Bregović svira orginal verziju ...
Ma stari pa meni su znali prigovarat jer nisam koristio orginal boju iz pjesme nego neku po svom izboru, obično iz STS(1-4) koje imam isporgramirane na ritam. i zaprdili po svome da je oni platili i da hoće da to odsviram kako treba ponovo inaće će da bude pizdarija. Bilo je pizdarija. Ispred lokala su kupili zube i brojali triske po njonji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
OOoo da! Menjanje ritmova je takodje i kod nas u bendu zastupljeno
![]() ![]() A sto se tice svadjanja sa gostima tipa "ne ide to tako", onomad sam vratio baksis tipu koji je toliko bio bezobrazan da nije normalno .... Nije ni njemu ni nama bilo toliko do tih para, nego se majstor toliko iznervirao sto mu do kraja veceri nismo hteli NISTA svirati ![]() No, zasluzio je...... Inace, jos uvek se nisam uspeo potuci u lokalu u koji sam dosao raditi, mada je par puta bilo vrlo tesno .... u zadnje vreme mi zivci oslabeli, nemam toliko nerava za pijane drkadzije kao nekada... godine me valjda stigle, sta znam... ![]()
![]() |
#5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 54
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ooooo, kompa ja sam s jedne svadbe išo ujutro drito u bajbok jer sam izdeveto bezobraznog kuma (dogovor je dogovor), a i bilo je tjesno s mladencom oko plaćanja, kao nema sad pa će platit kad će imat. Mož si mislit kako sam mu odmah naplatio kamate
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Odomaćeni član
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kod nas u SLoveniji ionako muzika je spala na dnevinice od 50-70eur...150-200eur dobija se dnevnica za svadbe i šratnje "velikih" pevača koji imaju i po par hiljada eur...Al nije važno...Važno je da se mora kod nas muzičar odlučiti kako raditi...Ili svirati dvojkice i stare sevdalinke da zaradi bakšiš od starudije i pjanih građevinaca,ili svirati novitete i zabavnjake da bi obdržo mladež i dobar ambient,a kod mladeži zaborevi bakšiš...Kod njih se jedno pivo pije i po 3 sata...A hvala Bogu svako bi da ima punu kafanu a i puno bakšiša...A kod nas spalo na ove 2 mogućnosti...Narod je izgubio uvo za muziku...Slovenija je maćeha što se tiče toga...Kafane i nisu kafane već et onako malo "žive" muzike zbog boljeg prometa...PozdraV!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
konstruktivna, kritika |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|