Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Alati tema Display Modes
Star 22.07.2013, 02:25   #10
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od sale_band Pokaži Post
Evo reci cu konkretno

...a tebe jos "nemaaa" , a treba ...a tebe jos "neeema"
...a ja sivu jesen zaamenih... A treba ...zameeenih... Itd...

Ne bih zeleo da se dalje raspravljam, kako to obicno bude, samo iznosim misljenje pa ako kolega Nesa hoce neka prihvati, a ako nece, nikom nista...
Ti si stoprocentno u pravu sa svim sto pises, toliko u pravu da ni vrhovni sud bivse SFRJ ne bi mogao da donese drugaciju odluku. Ni sam, kada radim kao producent na nekom od materijala, ne dozvoljavam ni po koju cijenu da materijal izidje sa pogresnim akcentom. Tu sam do kraja rigorozan, mozda jer sam ucenik stare klasicne skole, a mozda i radi toga sto je za mene jezik i njegova upotreba, ogromno i neprikosnoveno blago koje treba ispravno njegovati. Ovdje je ipak nesto drugo u pitanju jer Nesa je to pjevao onako kako je i Toma Zdravkovic radio, dakle nastojao je da interpretacijom odradi pjesmu kakva je i u originalu. Pokojni Toma, iako veliki umjetnik, nije imao blage veze sa akcentom, pa ako poslusas njegove interpretacije, u svakoj, ama bas u svakoj, ces naci bar desetak katastrofalnih akcentualnih gresaka. Svojevremeno sam, (vrlo, vrlo davno) pokusavao da mu ukazem na to, medjutim isuvise je u njemu bilo Leskovca (Pecenjevce) i njega u Leskovcu, da bi on to bio u stanju. Bio je i sam svjestan toga ali... nije mogao drugacije. Nista bolji slucaj nije bio ni sa Novicom (njegovim bratom) koji ima potpuno iste greske u naglasku. Kod njega je opet previse Tome u njemu, da bi on mogao i znao drugacije.

Jedno ipak moram da te ispravim, tu se ne radi o "dikciji", kako si napisao u jednom postu prije ovoga, vec o akcentu o kojem sve vrijeme, gore pisem, a dikcija je nesto sasvim drugo i nikakve veze nema sa naglaskom. Inace ustaljena gpojava da se ta dva pojma kod nas mijesaju, pa nisi usamljen u tome.
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije