|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Vazno je i u GLOBALU podesiti da pedala pravilno radi.
Meni je se lose pokazala pedala Behringer FCV 100, promijenio sam 2 i kod obje brzo ode potenciometar a ne nabavljaju i nemas gdje kupiti original rezervni,pa ni muka baciti pedalu zbog potenc. niti mozes koristiti kad krci. pokusali su mi neke zamjenske potenc.ugraditi ali trajali su 2-3 veceri. Sada imam BOSS i sluzi a i jedna PROLINE mi je trajala dugo,al behring nikad vise nebih kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Drugari ja vec 3-4 meseca na svom pa600 koristim Bespeco VM10L Expresion pedalu sa fotocelijama koja radi na 9v bateriju i nikako ne mogu da namestim da radi kako treba cini mi se kao da ima prazan hod a odradio sam kalibraciju milion puta ako neko zna da mi pomogne nek se javi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Slabo da ce biti pomoci za taj problem. Ako si vec kalibrirao pedalu a ona i dalje ima prazan hod, pomaze jedino promjena potenciometra u pedali. Gdje ima prazan hod, dole ili gore, kada je najtisa ili kada je najglasnija ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Pokusaj otvoriti pedalu pa pogledaj da slucajno nije popustio sarafic kojm je stegnuta poluga sto pokrece tockic. DA NE PROKLIZAVA
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Evo sinoc sam radio saam s bubnjarom -svirao bas i solo, i kada soliram dok je pojacano do kraja extra cim malcice smanjim boja se smanji 60%
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Aha.. jasno mi je. Potenciometar pedale ne odgovara PA600, tacnije ima preveliku impedansu. Ili ces mijenjati potenciometar ili pedalu, nema treceg rjesenja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
![]() ![]() Promijenjeno od gogili87 (28.07.2013 u 14:57 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.07.2010
Downloads: 142
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
Koliko sam upoznat, boss fv-500H je predvidjena za gitaru, a fv-500L za klavijaturu. Inace odlicna pedala. Sto se ove fcv-100 pedale tice, nekima radi odlicno i po nekoliko godina, nekima se pokvari posle nekoliko svirki, valjda kako ko zakaci koji komad.
Ako ti ne bude odgovarala ta fcv-100, a za boss ti se ne daju pare, moja preporuka je korg exp-2, mene odlicno sluzi, zadovoljan sam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Behringer FCV-100 je odlicna i veoma visestrana pedala (moze da sluzi i kao Volume i kao Expression pedala). Naravno jednog klavijaturistu treba da interesuje iskljucivo njena Expression funkcija.
FV-500L i 500H su Volume pedale i uposte nisu preporucljive za upotrebu sa Keyboard instrumentima. To ne ide i ne treba da se radi jer direktno i veoma negativno utice na kvlaitet signala sa instrumenta. Takva jedna pedala se u sustini postavlja kao insert u put signala, od instrumenta do miksera a funkcionise iskljucivo analogno, sto izravno rusi kvalitet tog signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |