|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#19 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Eto, što da kažem. Dimim ko parnjača već skoro 30 godina, od 7. razreda osnovne škole. Prvo sam onako rekreacijski, jer sam aktivno igrao i nogomet dimio 4-5 pljuga stare studoške polularne stoše "Zlatno-smeđi filter 160".
Onda sam kao student počeo puno aktivno svirati i zarađivao doslovce od muzike ko Đajić. Bilo je para, pojavio se i Ronhil Light, pa smo naravno dimili njega, punu kutiju dnevno. E, al pokazao se je da je preparfumiran, od njega sam kašljao ko konj, pa sam jelte, bilo para prešao na mekani sarajvski crveni Marlboro. I dan danas čeznem za tom aromom i kvalitetom duhana. Znali su prijatelji i rođaci iz NJemačke i djutića dovoziti orginalni Marlboro, ali sarajvskom nije bio ni do koljena. E onda je došao onaj jebeni i nesretni rat. Crvenog sarajevskog Marlbora ni za ljek, pa probao naš rovinjski, ali od njega sam da izvinete dobio proljev. U to vrjeme najkvalitetija cigareta u HR je bilo kako se uspostavilo Walter Wolf, prvo plavi, pa na kraju bijeli, koji je meni dan danas prva rezerva kad nema Marlboro Gold-a. Eto, sad je to đubre od kako smo ušli u EU s 19 Kn u kratko vrijeme skočio na 25 kn, a kako magare od Liniča najavljuje do nove godine bit će i 30 kn. Neosporivo je da su cigarete i duhan štetni ne samo po pušačevo zdravlje, nego za sve pasivne pušaće u okolici dima cigarete. I sam sam uspješno prebolio rak štitnjaće (uspostavilo se je da nema nikakve veze s cigaretama, kako sam strahovao). Eto, do dana današnjeg sam pušio u prosjeku kutiju dnevno, rjetko kad kutiju i pol, no baš računam danas, kupio sam šteku u nedelju, danas je srijeda, ali ja imam samo još 4 kutije. Znaći, da lagano idem ka 2 kutije dnevno. I sad kako mi zna reč žena da sam sve te pare koje sam izdimio i ispuhao u zrak stavio unazad 30 godina na hrpu, bio bih bogataš, a ja joj kažem da nisam pušio danas bi (osim što sam očelavio ![]() Na kraju, mislim da ne trebaju nas dodatno hebati u glavu s anti propagandom jer na posljetku svako od nas je kovač svoje sreče. Svako je krojač svoje sudbine, i ako meni tako paše, onda ću da se trujem, netko cuga pa umre od ciroze, ja dimim, pa ću riknut od ko zna čega.
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|