Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 15.08.2013, 13:32   #1
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To sto bi ti, nece bas lako i komforno ici na G1000 jer je to klasicni aranzer kod kojeg je midi file player tek nuzprodukt. Tada kada je on bio aktuelan, ljudi su jos svirali, pa nije ni bilo uobicajeno da se forsiraju posebno kompleksne operacije sa midi file playerom na aranzerima. Ili ces mijenjati instrument ili ces opet nositi dva instrumenta, trece nema. Da me ne svhvatis pogresno, to bi moglo i sa G1000 ali ti za to treba dosta iskustva i znanja, a koliko vidim iz tvojih postova, nisi se posebno angazovao na polju upoznavanja instrumenta i mogucnosti koje pruza. Nije to ni obavezno jer bi ti samo da sviras ali ako hoces nesto vise od instrumenta, onda je neminovno da zagrijes stolicu i prelistas prvo manual samog instrumenta, a onda i malo literature o midi instrumentima uopste.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 15.08.2013, 13:43   #2
megane
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
megane ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hvala Tranzit. Ali sada ja več sviram sa G 1000, i na nekim midi fajl dešava se da dobro zvuči naprime klavir izpod desne ruke, a na nekim midi fajl svira nek instrument vrlo tiho,i loše se čuje. a performans i ostalo je uvjek isti?? Inaće kljavu solidno dobro upoznajem, ali pitanja sada pošto sviram sam ili sa još jednim muzičarom imam nešto više isto sam morao da menjam sve na kljavi, otad kao prošlih godina kada smo bili 4 ljudi. Prije smo svirali živo, a sada manje više midi fajl.
Pozdrav.
megane je offline   Reply With Quote
Star 15.08.2013, 14:27   #3
tranzit
Banovan!

Standard

Cini se da me slabo razumijes. Da probamo jos jednom. Roland G1000 nije napravljen da bi mogao da sviras na taj nacin, to jest da svira midi file i da ti uz njega sviras solo sound koji pozelis i kad pozelis. G1000 to ne moze, to jest da budem precizniji, moze ali za to ti treba da poznajes taj instrument kako valja kao i midi tehnologiju uopste, a uz to i da poznajes izvjesne "trikove" da bi to sve nekako funkcionisalo. To sto ti se desava da uz neki midi file dobijes pod desnom rukom pristojan sound, to je samo slucajno taj midi file imao na midi kanalu koji je odredjen za desnu ruku na G1000, postavljen taj sound sa odgovarajucim parametrima (Bank i Program Change, Volume, Pan, Reverb, Chorus...). Zaboravi na to kod G1000 jer ces se mnogo namuciti a na kraju nista neces postici i uzmi jos jedan instrument za solo.
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
megane (15.08.2013)
Star 15.08.2013, 14:44   #4
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Prvo sto ovde po mnogima neces dobiti, ma koliko se to krilo u javnosti ovde je to sto sviras sa midi fajlovima, a forum da ne kazem da ne podnosi fajlase, jer imas sad dosta teme o tome u kojima se "gubi" posao zbog fajlasa, i da znaju nece ti reci....Ali bukvalno....Jer nije isto kada neko svira 2,3,6 sata za klavijaturom i neko ko sedi tu cisto da bi sedeo i pusta fajlove od pesama....Koja je razlika da uzmes da pustis mnogobrojne mixeve sa youtube-a koji po 1h traju i tako par mixeva i ti zavrsi svirku, a uzeo si pare, a onaj ko stvarno svira sedi kuci i psuje sve po spisku sto ne svira....Msm realno....Meni to nije problem, jos sam mlad, i nisam veoma aktivan po svirkama da bi mi to nesto pravilo problem (mozda kasnije ako krenem koliko toliko tezgaroskim putem), ali sad mi to nije problem....Msm, ovo pricam realno, i velika vecina ce se sloziti odavde, ali takva je situacija....Jbg....No, da se vratimo nazad, jer nije ni vreme ni mesto, a ni tema za ovu pricu....Cisto mi to palo na pamet ovako na prvu....E sad....Ovo sto ti hoces, mozda i moze da se izvede, ali evo ti kakva je situacija kod mene....Tj. na oba rolanda koja sam imao i trenutno kog imam je da: Kada pustis midi fajl, desna ruka ti prelazi u "tihi klavir" i sve opcije Lock ti budu "obrisane" da tako kazem....Znaci, iako si ih na pocetku zakljucao, one se gase....Bar je slucaj kod mene bio, sto znaci, da ako hoces da menjas boju, ona ti uzima posebno efekte za svaku boju i bude tisa ili glasnija....I na prethodnom G600 i sad na VA je ista situacija....Znaci, desna ruka je tiha i gase mi se lock opcije i nzm koji nacin postoji da to radi, a mislim da nece tako lako ici, jer midi je zamisljen da ti on pusta vec te midi fajlove, a arranger mod ti je zamisljen da imas sve tvoje i sam sviras....Msm logicno....E sad sto ti hoces da ubacis jos tvoju desnu ruku (a neznam sta ce ti, jer sigurno ne sviras bolje od kvalitetnog midi fajla) to oni nisu bas tako zamislili....Sto kaze kolega @tranzit, midi u tim godinama je postojao cisto da bi pustao fajlove, sto je to moguce....Sad na VA imas Live transpose npr ili tako neke opcije koje pomazu, tj. neka poboljsanja u odnosu na G1000 naprimer, ali opet nije to na nekom vrhunskom nivou....Tako ti je kod svakog Rolanda, mozda izuzetak postoji sa novijim GW8, G70 i E80, ali sa ovim pre VA sigurno ne....Toliko od mene Pozdrav
megane (15.08.2013)
Star 15.08.2013, 15:21   #5
megane
Vredan član društva

Standard

Aca g600 i tranzit i ostalima puno hvala za odgovore! Imam mnogo ritmova i midi file a i nešto poznajem klaviaturo g 1000 ako nešto kome zatreba nek šalje e mail i poslaču mu.
Pozdrav.
Star 17.08.2013, 11:48   #6
Zlatek
Ovaj baš voli da kuca

Zlatek's Avatar

Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
Zlatek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@megane
S obzirom da baš i nisi dobio neki kvalitetan odgovor na svoje pitanje pokušaču ja da ti na neki način pomognem.Sviram več dugo Roland aranžere pa sam prilično upoznat s njima.Da sada ne ulazim u midi postavke i ostale stvari najbolje da to pojednostavim.Roland za desnu ruku ima za prvi i drugi sound određene sounde na četvrtom i šestom kanalu(uvijek).Zato ti je najjednostavnije ako več koristiš midi file malo preraditi taj file.Konkretno uvijek prvo pogledaj šta se nalazi na četvrtom kanalu.To je prvi solo sound za desnu ruku.Ako nešto i svira u midi fileu na tom kanalu jednostavno ga prebaci na neki slobodan midi kanal ,a na četvrti kanal stavi sound koji bi želio koristiti za live svirku, odrediš volume za taj kanal sve snimiš pod taj file i to je to.Svaki puta kada pozoveš taj file imaš i na tome kanalu sve več namješteno i samo sviraš!Stvar je još jednom ponavljam vrlo pojednostavljena radi razumijevanja, ali je učinkovita.Naravno ipak moraš svaki midi file prethodno preraditi da bi radio to što želiš, ali kasnije u toku svirke nemaš problema!Pozdrav!
megane (19.08.2013)
Star 17.08.2013, 12:39   #7
tranzit
Banovan!

Standard

Sta li sam ja ovdje napisao:

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
To sto ti se desava da uz neki midi file dobijes pod desnom rukom pristojan sound, to je samo slucajno taj midi file imao na midi kanalu koji je odredjen za desnu ruku na G1000, postavljen taj sound sa odgovarajucim parametrima (Bank i Program Change, Volume, Pan, Reverb, Chorus...).
..i zasto i kome sam pisao... da bi ti konstatovao da kolega nije dobio kvalitetan odgovor, a da bi ti sada samo ponovio to isto !!!!! A da procitas pazljivije postove u temi prije nego odgovoris, ne bi bilo na odmet.

@Sale

U istom citatu je odgovor i na to sto predpostavljas da se desava kod Rolanda G1000 !!!!! Znaci, dobro predpostavljas.

Promijenjeno od tranzit (17.08.2013 u 12:45 sati)
Star 17.08.2013, 13:21   #8
Zlatek
Ovaj baš voli da kuca

Zlatek's Avatar

Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
Zlatek befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@tranzit
Gospodine Tranzit!Nikada ne volim da ulazim u neke bez veze rasprave niti da se hvatam za jednu riječ ili slično.To šta ste Vi napisali sve stoji ali ako malo razmislite o tome (i pročitate prijašnje postove)očito je da kolega baš i ne barata sa konkretnim midi kanalima i gdje šta treba preraditi da bi to bilo učinkovito.Pokušao sam mu samo malo detaljnije objasniti o kojem se konkretno kanalu radi- to ipak nije pisalo!Ja ipak smatram da je to bit odgovora i da sa tim informacijama može i nešto napraviti.Naravno nisam uopšte tu ulazio u problematiku kako će to napraviti, sa kojim programom ...Ipak bi ovo trebao biti forum gdje nekome nešto i pomažemo, a ne da samo diskutiramo u prazno.Ono šta je Vama sasvim logično i jasno nekim ljudima baš i nije, a to ne znači da ih treba odrezati u startu.I da...-ovime je za mene ova diskusija završena!Pozdrav!
megane (19.08.2013)
Star 19.08.2013, 23:20   #9
megane
Vredan član društva

Standard

Zlatek. Veliki ti HVALA, sasvim jasno si mi napisao. Kad dođeš u Ptuj, javi pa idemo na piće. Uradio sam tako i uspeo to je to!
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije