|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Druže, imao mikser ulaze za "banane" ili ne, klavijature i sve što je nebalansirano treba spajati preko DI-boxa sa Ground Lift opcijom da bi se dobile balansirane veze. Da na kraju ne bi bilo brumova, šumova i krckanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.04.2009
Mjesto: Mostar
Godina: 39
Downloads: 108
Uploads: 0
Rekao HVALA: 132
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Motif XS7, Fantom G6, Korg TR61
![]() |
![]()
@harepa50
druže, mislim da nije nužno spajat klavijaturu preko DI-boxa, možda jest bolje, ali nije nužno. Ja već godinama priključujem svoje sintove "direktno" u miksetu (to je prvo bila aktivana Yamaha EMX 16, zadnje 3 godine je to Allen&Heath Wizard 3), i nikad nisam imao niti najmanjeg šuma, zujanja i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
"Druze", poslusaj "druga" Harisa i vjeruj sto na sto u ono sto je napisao. To sto ti radis suprotno, to nije relevantno da bi se usprotivilo zakonima i postulatima audio tehnike. Sve, bez izuzetka, sve sto se vodi i izvodi iz miksera na bini, u studiju ili bilo gdje drugdje, mora, ponavljam mora, se voditi balansiranim vezama. Samo mikser treba i mora, kao centralna jedinica setupa, "dijeliti" masu ostaloj perfireiji putem audio kablova. Ta sva ostala periferija, opet mora biti oslobodjena mase pomocu Ground Lifta o kojem pise kolega harepa50. Samo na taj nacin su iskljucene sve mogucnosti bilo kakvih smetnji u setupu. Tu nema misljenja, ukusa, i diskusije, to su osnove teorije o audio vezama !!!!!
Promijenjeno od tranzit (02.09.2013 u 18:18 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | matrix_mo (02.09.2013) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.04.2009
Mjesto: Mostar
Godina: 39
Downloads: 108
Rekao HVALA: 132
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Motif XS7, Fantom G6, Korg TR61
![]() |
![]()
@Transit
možeš li mi pojasnit razliku između aktivnog i pasivnog DI-boxa, jer sam gledao da DBX ima ta 2 modela.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Sto se tice Berhingera X32-bio je kod mene na testu mesec dana-zajedno sa stage box-evima-izuzetno lagan za upotrebu,jednostavan sistem ulaska u meni-je-dobra i precizna motorizacija-vidi se da je to osmislio neko ko se savetovao sa ljudima na terenu,jednom recju puno prijatnih iznenadjenja u samom uredjaju i bez obzira na "odbojnost"brenda proizvodjaca dobra sprava-nemogu mu naci neke krupne zamerke osim sto mi nedostaje analizer zvucnog spektra na njemu(ali ga nema ni na mnogim skupljim spravama)-i za namenu za koju je pravljen(bandovi,manji eventi i sl.)pruza definitivno najvise u cenovnom rangu.Nazalost tu mi nesto smeta-vecina ljudi ga tako opisuje-za te pare odlican-a zvuk kao osnovna karakteristika?Po meni licno koliko para toliko muzike-nazalost kao i sijaset drugih sprava sam zvuk je standardno los-stavite Midas Venice ili neki sl.mixer pored njega i dajte ocenu....Nazalost posle Midasa Pro 1 koji je pre njega stigao kod nas u firmu nisam mogao da ga zadrzim-ali je dobar izbor ljudima kojima nisu potrebne jako ozbiljne performanse-kao i Presonus ali tu bi po meni licno bila mrtva trka....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sve si ti to korektno analizirao, sem pominjanja Midasa Pro 1 u ovom kontekstu (Venice je analogni mikser, pa ga ne bih trpao u isti kos). Nepravedno je, i u snu, ocekivati od jedne konzole nivo ili uopste porediti njen kvalitet sounda, sa drugom koja je cetiri puta skuplja. Mada, ako to vec radimo, ne bi se trebalo precutati, da razlika u kvalitetu sounda i nije bas u reciprocitetu sa razlikom u cijeni. Za 11.000 eura je Midas morao da ponudi vise ili je pak Behringer za tih 2.800 trebalo da dà manje, da bi se uspostavila bar priblizna ravnoteza u odnosima cijena/kvalitet. Naravno da to vazi, cak i vise i za Allen & Heath iLive-T112 ili recimo, Yamahu 02R 96 VCM. Kandidata ima jos u tom petocifrenom cjenovnom rangu, koji sigurno nisu toliko napredniji kvalitetom sounda od "jadnog i bijednog" Behringera X32, da bi kostali toliko vise. Upravo taj zvuk, koji pominjes, bi trebalo detaljnije "staviti pod lupu", kada poredimo ili samo pominjemo, nekoliko puta skuplje konzole. U svakom slucaju Behringer je za taj novac koji kosta, ponudio veoma, veoma mnogo.
Promijenjeno od tranzit (11.09.2013 u 00:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Sam Midas sam pomenuo u licnom kontekstu-a ne poredjenja radi-a sta je Midas ponudio za te pare nenudi nijedan konkurentski proizvod(a nemislim samo na zvuk)ali to ovde nije tema-i posle njega nisam mogao zadrzati X32-zvuk Venice ili Venice F i X32-jer su u istom cenovnom rangu-Presonus po meni ima bolji zvuk ako je potrebno praviti paralele u digitaliji-to je moje licno zapazanje-hvala....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|