|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Sam Midas sam pomenuo u licnom kontekstu-a ne poredjenja radi-a sta je Midas ponudio za te pare nenudi nijedan konkurentski proizvod(a nemislim samo na zvuk)ali to ovde nije tema-i posle njega nisam mogao zadrzati X32-zvuk Venice ili Venice F i X32-jer su u istom cenovnom rangu-Presonus po meni ima bolji zvuk ako je potrebno praviti paralele u digitaliji-to je moje licno zapazanje-hvala....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Dobro ti je zapazanje, a i moje je misljenje da Presonus ima kvalitetnija mikrofonska predpojacala i to primjetno. Behringer doduse reklamira da mikrofonska predpojacala na X32 poticu od Midasa medjutim, u to iskreno sumnjam jer da je to istina, kvalitet istih bi bio bar za klasu bolji. Ovako, ostaje utisak da Presonusova XMAX predpojacala daju diferenciraniji, odredjeniji i konkretniji sound. Imaju cak i svoj prepoznatljivi zvuk, naime vrlo su "mekana" i kao da imaju ugradjen "Air" efekat, te se visoko-frekventni opseg (prije svega sibilanti) cuje veoma njezno i "svileno". Kod Behrigera X32 su predpojacala dosta "tvrdja" i "ostrija" jer je opseg izmedju 4 i 5kHz nesto izrazeniji, te zvuk dobija pomalo metalniji karakter. Nisu to neke ogromne razlike ali su evidentne.
@matrix mo Razlika izmedju pasivnih i aktivnih DI Boxova, osim sto aktivni trebaju napajanje, je da kod njih izlazni signal ne gubi na Levelu kada se prenosi na vece odstojanje. Uvijek je pametno uzeti aktivne DI Boxove bas iz ovog razloga. Jesu nesto skuplji ali je ta razlika u cijeni opravdana. Cak mislim da i nije ostalo mnogo proizvodjaca koji jos uvijek u ponudi imaju pasivne. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|