|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]()
ma stavi je na krevet i nemas problema
![]() Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio NikolayTheM za ovaj koristan post: | micobl1 (19.09.2013) |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G1000
Interesi: ex. strelac
![]() |
![]()
pozdrav ljudi. Klavijaturu sam rastavio i skinuo jedan predidac i jedan enkoder kao uzorak da danas odem kupiti. jednostavno receno ALA BRATE pa ono Bog ne sastavi
![]() Sve ce se to dati fino zamjeniti ali sta raditi za pokidanim plastikama ( imam na par dugmadi ) da li se moze nesto zalijepiti ili mozda sdtaviti komadic papira. Cak sam mislio staviti jedan segment od opruge naprimjer iz olovke ali sam odustao od toga jer nedaj Boze da mi slucajno spadne pa mi spali plocu dok je klavijatura upaljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pa jel ima da ih kupis nove?
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 31.01.2012
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Roland G1000
Interesi: ex. strelac
![]() |
![]()
mikroprekidace i enkoder cu zamjeniti a za dugmad nevjerujem. ( malo sam gledao po oglasima prodaje li ko pokvarenu G800-1000 ali nista )
Pokusacu da zalijepim onu municiju sto se stavlja u heftaricu, taman i jeste onakvog oblika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ako mislite na plastičnu dugmad (Start,stop, fill in itd) kojima su se polomili mali nosači koji ih vraćaju u gornji položaj evo da vam javim da sam na G800 imao par upalih tipki i da sam o riješio na sledeći način:
potrebno vam je plastična flaša i super ljepak. Isjekao sam tanke trake u obliku slova L i jedan kraj zalijepio na dugme a drugi na nosač, dovoljna je bila kap ljepila na svakoj strani. Sačekao da se osuši i evo još tipke stoje na mjestu to jeste nisu upale. Nisam siguran da li sam slikao ali ako nađem slike postaviću. Oblik plastičnog nosača vidite na drugim ispravnim dugmadima. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.07.2010
Mjesto: Melenci
Downloads: 1138
Uploads: 14
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Technics sx kn5000 i Korg Triton le
Interesi: Elektroservis audio i TV opreme,muzika
![]() |
![]()
kao sto je kolega Tranzit napisao,najbolje sa lemilicom koja ima regulaciju temperature(bazna),pumpica i tinol zica ali kvalitetna ali ne ona sa pijace
![]() ja sam menjao kod sebe na klavijaturama,skoro na svaku ili neki prekidac ili potenciometar a onaj za volume obavezno,posto na svakom rolandu kojeg sam uzeo taj klizac nije radio....a i desava se da prilikom lemljenja ako duze se griju kontakti,hoce taj isti mikro prekidac da ne radi kada ga stavis,deformise se od vece temperature...al uglavnom probaj,nemas sta zaebat,ili ce raditi ili ne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav svima.
Da ne otvaram novu temu. Potreban mi je klizni volume potenciometar za klavijaturu Roland G800. 10 kilooma, 6Cm dužine, 4,5 Cm travel , stereo, 4 pina za lemljenje, mislim da ga proizvodi Panasonic. Ako neko zna neka javi u pp. P.S Kontaktirao sam servise sa foruma, ništa... Unaprijed zahvalan. http://www.alibaba.com/product-gs/36...showimage.html |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|