|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mobilna telefonija Sve o mobilnim telefonima i njihovoj propratnoj tehnologiji |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Nije dobar link, pa ne mogu da vidim koji je čitač u pitanju.
Najčešči problem su čitači koji su kompatibilni samo sa određenim softverima i i ni sa čim drugim. Tačnije, nemaju driver kao layer komunikacije sa hardverom već softver direktno komunicira sa hardverom. Oni navodno jesu po PC/SC standardu, ali ih softver neće prepoznati. Naletao sam na kineske SIM Card readere koji rade samo sa određenim verzijama određenog softvera i ni sa čim više. Probaj sa ovim: http://www.dekart.com/products/card_...t/sim_manager/ Ako ti ni on ne prepozna čitač mislim da imaš problema sa čitačem. Drugi problem, da li si siguran da su poruke bile skladištene na SIM, a ne na memoriju telefona? Neki modeli telefona ne koriste SIM memoriju za poruke kao keš, već poruke direktno smeštaju na svoju memoriju, tako da na SIM kartici nećeš u tom slučaju imati ni trag poruke, a kamo li samu poruku. Ako je u pitanju neki smartphone mislim da treba da zaboraviš na spasavanje te poruke. To bi baš bilo traženje igle u plastu sena...
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|