|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Produkcija i postprodukcija Snimanje, obrada, miksanje i masterovanje zvuka |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
U vezi sa tim "prekidanjem" i "skweekom", aktiviraj prilikom Exporta, "Realtime processing" i bice sve uredu. To je i inace preporucljivo uraditi kod bilo kojeg DAW-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Uradio, mnogo je bolje...
Bas sam o tome citao na Presonusovom forumu... A neki "hint" u vezi mixa? Sta treba a sta ne ![]() Inace, Drum je BFD, strings I bass su Cakewalk SI, a piano je neki na Kontakt 4... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pri Realtime Processingu, mora biti onako kako cujes i na miksu. Nisam citao sta pisu na Presonusovom forumu ali to malo veze ima sa samim Presonusovim S1, vec je to inace standardni postupak kod ozbiljnog rada, bez obzira o kojem DAW-u se radi.
Nisam jos preslusao pazljivo mix posto sam u malo vecoj guzvi u studiju, a za to mi treba mir. Ovako povrsno... mogao si da odaberes kvalitetnije instrumente i to sve odreda, ukljucujuci i taj Drum Set od BFD-a. Cuje se "jeftino" a sve radi slabog kvaliteta instrumenata. Izbjegavaj te Cakewalkove SI. Odaberi neki bolji Kontaktov klavir, toga bar ima. BFD nije uvijek najbolje rjesenje, licno ga skoro i ne koristim, jednostavno mi ne odgovara, pa tako i u ovom tvom miksu. Poradi malo na stereofoniji, to jest, na prostoru zvucne slike. A primjetio sam, opet na povrsno slusanje, da onaj strings koji se pojavljuje nesto kasnije "ubije" kompletan aranzman, radi pretjeranog Levela, a i natjera kompresor da "pumpa". Napisacu nesto detaljnije cim uhvatim malo vremena da preslusam materijal. Promijenjeno od tranzit (06.11.2013 u 15:46 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | sale_band (06.11.2013) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|