|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
jedno veliko HVALA tranzit, od tebe se puno toga moze nauciti i cijenim to... mada ce mi biti problematičnije sve to sad u praksi primjenit, od kicka, halla, delaya, uskladit.... ali polako, valjda ce jednog dana (kad budem u tvojim godinama
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Potrudi se da bas ne traje to toliko dugo jer onda nece ni imati vise svrhe. Dovoljno je da pazljivo ali zaista pazljivo procitas sve detalje iz gornjeg posta i siguran sam da ces svoje ritmove poboljsati bar za 50%. Nije to tako komplikovano kako se na prvi pogled cini. I pisem sve to da bi se mladi ljudi manje mucili i lutali jer na nasem jeziku, literature za takvo sta, ne vjerujem da uopste i ima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
kopiro sam sebi tekst u word dokument da desktopu, pa cu pomno promotriti sve navedeno, sljedeci tjedan mi tek dolazi klavijatura nova... pa cemo laganini sve...
![]()
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Koja klavijatura ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
pa500... dosad sam radio na pa60
![]() |
#6 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kad netko ubuduće spomene da klavijaturu spaja jednim kablom na mixer i da mu bolje radi kao mono, preporučit ću mu ovaj tekst. Ako nakon toga ne shvati poantu, odmah i po hitnom postupku mu (nekim) zakonom treba zabraniti javni nastup.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ama treba mu zabraniti da svira uopste... oteti mu instrument i dati ga nekom ko ce znati da ga upotrijebi. To sto pojedini rade sa svojim instrumentima je krivicno djelo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 03.03.2012
Mjesto: Jugoslavija!
Downloads: 522
Uploads: 9
Rekao HVALA: 71
Zahvalili mu 33 puta u 30 Postova
Instrumenti: VSTi, Korg Triton Le
Interesi: Muzika, Voznja
![]() |
![]() Citat:
![]() Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
ja povezujem obe klavijature uvek sa dva kabla, ( jedan je od struje, drugi u miksetu!! hahah
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
I cinis najvecu mogucu gresku koja se naciniti moze !!!!!
@NikolayTheM Upravo ti ljudi bi trebalo da se zestoko potrude da razumiju taj tekst. Pisao sam ga namjerno najednostavnije sto se moglo, bez upotrebe uobicajenih strucnih izraza, bas iz razloga da i oni koji nemaju velikog predznanja iz ovog domena, mogu da razumiju sve pojedinosti. Ovo su bila samo ona najosnovnija uputstva u vezi sa miksom rirmova. Miks ritma se ni u cemu ne razlikuje od miksa jedne pjesme, s tim sto je on daleko jednostavniji jer je i broj instrumenata, odnosno traka, ogranicen kod aktuelnih aranzera na maksimalno osam. Produkcija jedne pjesme moze imati vrlo lako i dvadesetak i vise traka, sto audio, sto midi. Kod Styleova za aranzere se radi uvijek o midi trakama, pa i onda kada one sadrze podatke o audio loopovima, te je tim i sam miks laksi jer su ti audio loopovi, pogotovu Drum Loopovi, vec smiksani. Ako bi ulazili u sve pojedinosti miksa ritmova, to bi bio veoma, veoma opsiran tekst, sa gomilom podataka o najsitnijim detaljima u vezi sa postavkama ekvilajzera, dinamickih toolova, efekata, levela, midi kontrola itd... itd... jer su i aktuelni aranzeri opremljeni silnim DSP Chipovima koji su zaduzeni za hrpu efekata. Jedno veoma siroko polje za koje je potrebno prilicno predznanje iz oblasti audio tehnike. Za pocetak ce taj tekst biti dovoljan za pristojan uvod u materiju. Ako bude bilo pitanja koja zalaze nesto dublje u pomenutu materiju, nije problem obraditi ih ali samo ukoliko se bar te navedene osnove savladaju kako treba. Promijenjeno od tranzit (07.12.2013 u 03:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|