|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]() Citat:
Inace meni nista puno bolja nije od ove moje sta znam nekako slicni registri a trebala bi se i napraviti sigurno generalka na njoj i registri mi nekako tesko se pritiscu itd.Sigurno je kvalitetna to nema dalje..Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ako se registri tesko pokrecu, onda je vrlo verovatno da to nema veze sa ovom harmonikom.
Dallape je do 1970. (ili 1969.) godine ugradjivao tzv. unutrasnji mehanizam registara, zbog toga se pokrecu tesko, nisu toliko kvalitetni jer prilikom slucajnog pritiskanja dva registra, doslo bi do krivljenja metalnih "listica" koji su u sklopu mehanizma. Na svim harmonikama posle 1970. je ugradjivan spoljasnji automat, koji je mnogo brzi, trajniji i precizniji. Ova cinjenica bi mogla da ukazuje na to da je ta harmonika dosta starija od moje. Ako uspes da uslikas harmoniku, okaci ovde slike da vidim o cemu se radi, a prosto je nemoguce da ti zvuci kao Hohner, nemaju cak ni najmanje slicnosti. U tom slucaju, verovatno je "sahranjena", ili je mozda gazda pobrkao loncice, pa kupio los rucni rad (ima ih mnogo), koji je izradjivan sa slicnom deklom.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|