|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Krivo misliš. Kao i kod svih parametričkih equlizera faktor Q je obrnuto proporcionalan s bandwidthom.
Tako je i kod Tyros modela. Podešavanja faktora Q kod Tyros modela su u rasponu od 0.1 - 12.0. Moguće je vrlo precizno odrediti ovu karakteristiku. Vratimo se još malo na Tyros EQ. Znamo da ima pet frekventnih područja na koje možmo djelovati, EQ1, EQ2, EQ3, EQ4 i EQ5. Međutim, postoje razlike u načinu kako funkcioniraju. Kod krajnih bandova (EQ1 i EQ5) se radi o tkz. Shelving EQ, dok tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) rade kao Bell EQ. Pogledajte sliku 1. i bit će vam jasnije kako to funkcionira. Tako EQ1 djeluje na sve frekvencije koje su niže od zadane središnje frekvencije (FREQ). Kod EQ5 se radi o cjelokupnom višem spektru od zadanog FREQ područja, dok kod tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) djelujemo jednako na obje strane od zadane središnje frekvencije (FREQ). Na slici 2. možete vidjeti graf koji se odnosi na Tyros master EQ. Potpuno je jasno da dobro podešen EQ može biti izvrstan alat ako ga pravilno koristimo. Prvenstveno mislim na to da je moguće maximalno kompenzirati nedostatke prostora u kojem sviramo i da dobijemo zvučnu sliku klavijature upravo onakvu kakvu želimo. Promijenjeno od casper (30.12.2013 u 15:30 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (30.12.2013) |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Postavio sam krivu sliku 2. Edit posta na ovom forumu je ponekad "nemoguća misija", Quote funkcija radi samo u rijetkim situacijama ...
![]() Ovo je prava slika koja prikazuje shemu za Tyros master EQ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Da upitam nesto, postoje registracije koje sam davno pravio i u njima kad stavim neki sampl na right3 i upalim svira samo on, iako su i right 1 i 2 upaljeni, a u nekim registracijama nisu. Gdje to da sredim?
I da, ritmovi za Tyros3 se mogu pravit u XG Works ili OMB, jel tako? Ima li neki tutorijal za to?
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Kada kažeš da svijetle gumbi, a da se ne čuje ništa na RIGHT 1 i 2, razlog je taj što si u registraciju pohranio sound koji si nakon toga obrisao s tog mjesta. Ili, mjesto koje poziva registracija je prazno.
Ritmovi se mogu raditi i s OMB i s XGW, ovisi koji te postupak zanima. U odnosu na ono što želiš obrađivati, biraš program koji ti najviše odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Meni je najlakse bilo napraviti kompletan ritam u Cubase-u sa svim markerima i kao takav exportovan u midi fajl, pa zatim provuci kroz CASM editor i tako dobiti gotov stajl, posto sam ja te ritmove pravio za OMB i Live Styler najlakse mi je bilo da ga dalje editujem u OMB-u, mada bi po ovde prikazanom i XG Works bio mozda jos bolje resenje ja jos nisam bas ovladao njime...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Caspere nije bilo rijec o tome, nasao sam, problem je bio u split pointu Right3, ali to sam rijesio
![]() Sto se tice pravljenja ritmova, zanima me najlaksi postupak ![]()
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()