|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Vratimo se na temu koja ima naslov Qsc novi digitalni mixer i pustimo na stranu ova osobna prepucvanja koja nemaju veze s istom.
![]() Moram priznati da me je veoma zainteresirala ova sprava. Vidio sam i najave da će je prezentirati u NAMM-u ali sam predpostavljao da će cijena biti mnogo viša. To bi dovelo u pitanje isplativost kupovine, pogotovo za "manje glazbene formacije" poput dueta ili OMB. Međutim, ugodno me iznenaila cijena od 900$ za 8 kanalnu verziju. Treba još jedino pričekati prodaju ovog veoma interesantnog uređaja ali sudeći po viđenom ja ne bih dovodio u pitanje kvalitetu i isplativost kupovine. Specifikacije uređaja, gabariti, a posebno mogućnost snimanja na vanjski HD pokazuje da lagano ulazimo u novo doba digitalnih mixera koje će kao što je i Tranzit već rekao, uskoro zamijeniti stare konvencionalne "kutije s hrpetinom gumbića". Predložio bih ovaj video koji prikazuje malo bolji pregled mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.04.2008
Mjesto: Valjevo
Downloads: 569
Uploads: 7
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa3x
![]() |
![]()
Sve izgleda jako jednostavno,cena je vise nego prihvatljiva.Samo da stigne u radnju i odoh po njega
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Evo jos jedan video.
http://youtu.be/jiEMTrXpj2c |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne zaleci se, nego prvo pazljivo testiraj, za taj novac nista posebno kvalitetno neces dobiti. Ta sminka je najmanje vazna, a nadam se da nisi "sminker" u muzici. Dobro pogledaj i dobro poslusaj. Mene uopste nije ubijedio, sta vise, mislim da je to jedan od losijih proizvodnih poteza inace veoma dobrog QSC-a, naravno u sasvim drugom domenu pojacala snage za studijske monitore gdje je QSC u samom vrhu. Mikseri nisu domaci teren QSC-a i to se i na ovom digitalnom mikseru odmah cuje i vidi. Budi oprezan jer mozes dobiti daleko visi kvalitet, cak i za manje novca.
Promijenjeno od tranzit (13.02.2014 u 05:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ja ne bih bio tako isključiv. Istina da QSC nema iskustva u ovom području ali u tome ne vidim problem, pogotovo u današnje vrijeme gdje je protok informacija i znanja više nije ograničavajući faktor. Uostalom, korisnici će reči svoje kad uređaj dođe u trgovine.
Američka cijena je uvijek nešto niža od europske ali mislim da u opsegu oko 700-800 eura jedini konkurent ovom proizvodu može biti x18. Volio bih čuti Tranzita, što bi on preporučio kao bolje rješenje u istom cjenovnom rangu. Ovdje mislim na mixer do 8 kanala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Mene najvise interesuje zvuk pa onda funkcionalnost.Radio sam nekoliko puta sa Presonusom i dva puta i sa X32,ali svaki put je bilo drugo mjesto i drugi sistem ozvucenja.I nisam se ja igrao sa mixerom.Samo sam svirao i pjevao tako da jos uvijek ne mogu donijeti sud.Kod ovog QSC interesuje me kako sve zajedno zvuci.Ali ako ce mu efekti biti kao kod Mackie DL onda mu dzaba sva funkcionalnost.
Prijedlozi su uvijek dobrodosli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova