|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Harmonizeri Da zvučite kao hor... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Jbt, ja imam M3 oko 3 godine i nemam pojma gde mu je transpose opcija....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ti si rasni muzicar i to sve objasnjava. Mene, na primjer, to zbuni, pa zijevam oko sebe k'o riba na suhom. Vjerovatno je u pitanju apsolutni sluh koji mi donosi mnogo vise deficita nego prednosti. Na primjer, kod upotrebe tog transpoze, sviram recimo D ali posto ne cujem D vec taj transponovani ton, to me toliko iritira da od svirke nema nista jer ruka vise ne zna gdje bi. Jednostavno krenem da grijesim po automatizmu jer ne cujem ono sto sviram. Bozija kazna. Ovo je samo sitnica u odnosu na ono sta se desava kada treba da pjevam, a orkestar ili je dovoljno cak i jedan iz orkestra, svira pogresno. Cujem ga i krenem za njim, naravno da ode sve u out, da ne kazem nesto gore. Elem, da se vratimo na taj transpoze, donio bih zakon o zabrani pravljenja instrumenata sa transpoze komandama. Ama jasno je svima da je na klavijaturama teze odsvirati pjesmu iz C# mola nego iz A mola ali to jos uvijek nije razlog da sve pjesme sviramo iz A mola, sto je naravno najcesca pojava kod nadrimuzicara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.03.2009
Mjesto: Zemun
Downloads: 589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: pa3x i triton le
![]() |
![]()
Ja inace i koristim scale mode,ali netrazim tonalitete na vokalistu peske nego preko m3...Stisnem g dur na m3,on i automatski nadje taj isti tonalitet na vokallistu i prati me iz g dura.Kad predjem na drugu pesmu,na m3 stisnem recimo c mol on ga prepozna na vokalistu i peva tercu iz c mola.
Ne koristim vokalist tako sto mi prati harmonije sa m3... Ali mi se javlja gore pomenuti problem.Kad stavim na "premidi" na klavijaturi, na vokalistu sve radi ekstra,i transponovane tonalitete prepoznaje,ali mi terce na m3(boje) ne rade.kad stavim na "post midi" radi transponovanje terci na m3 ali nece da ih kao takve transponovane tonalitete prepozna na vokalistu. Pokusao sam da povezem vokalist na pa3x kao na m3 ...Rade i terce,i vokalist i moze da se transponije istovremeno i jedno i drugo.i sve je podeseno na post midi. Pitanje glasi zasto to ne moze na m3,ili kako to da podesim na m3? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|