Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 28.02.2014, 15:35   #1
Narodnjak300
Ovaj baš voli da kuca

Narodnjak300's Avatar

Registrovan/a dana: 13.12.2008
Mjesto: Bor-Timocka kajina
Downloads: 2385
Uploads: 42
Rekao HVALA: 35
Zahvalili mu 52 puta u 51 Postova
Instrumenti: nemam vise instrument
Interesi: Pecanje
Narodnjak300 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Imas srecu da ovde postoji jedan majstor a zove se Tranzit, on ce to najbolje da ti objasni posto ima studio one u malom prstu. Iskreno nikad nisam koristio presete ali koliko sam video studio one ima vec presete za ceo fx chain. Ima sve na gotovo. Na mixeru odaberes tvoj kanal gde ti je vokal ides na insert i tu imas kategorije. Izaberi vokal pa prodji kroz te presete.
Star 28.02.2014, 23:55   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hahahaha... pa da imam Studio One 2 u malom prstu, ne bih bas bio siguran jer ga bolje poznaju moji studenti, posto konstantno rade na njemu, a kako znamo, praksa je veoma vazna. U sustini, meni licno je svejedno koji je DAW u pitanju, sve ih jednako poznajem ili ne poznajem, posto sam prinudjen da radim na svemu i svacemu, to jest na onome sto musterija donese. Naravno da se ovdje misli iskljucivo na profesionalne DAW sisteme, odnosno programe.

@elmar

Dao ti je Dino odlican link, mada imaj na umu da su to uvijek samo smjernice, a nikako nekakve fiksne vrijednosti. Za, kako ti kazes "onako pravi zvuk" nema univerzalnog rjesenja, niti univerzalnih efekata, a jos manje univerzalnih PlugIn-ova, ni u Studio One, a ni u jednom drugom DAW-u. Nego, prije svega, mislim da si ti sa 22VSL dobio Studio One Artist, sem ukoliko nisi sam, kako pises, zaista kupio i Studio One 2 Professional. Razlika je u tome sto ta Artist verzija nije u stanju da uvodi VST instrumente i efekte, dok Professional tu nema ogranicenja. Nisam siguran da li u novijim verzijama Artista postoji interni PlugIn pod imenom Fat Channel, koji je u sustini softwersko rjesenje istog lanca efekata sa StudioLive konzola ali ovdje dosta kvalitetnije. Ako podjemo od predpostavke da zaista imas Studio One 2 Professional, onda kreni od Fat Channela kao nekakvog pocetka u svom bavljenju snimanjem i miksom. U njemu postoje vec uradjeni Preseti koji ti mogu biti velika pomoc na pocetku. Fat Channel je jedan niz efekata od LowCut-a, preko Gate-a, Compressor-a, Limitera pa do EQ-a. Dakle sve je tu sto je potrebno za obradu vokalnih traka. Eventualno treba dodati jedan Deesser, koji takodje imas kao jedan od Preseta u internom PlugIn-u Studio One pod nazivom Compressor. Probaj kao prvo da dobijes jedan zdrav snimak vokala na traku, sto znaci da si optimalno podesio ulazni level signala mikrofona na 22VSL jer to je ultimativni preduslov za dalji uspjesni rad. Ukoliko taj snimak nije optimalan, sve ostalo poslije u miksu mozes slobodno da bacis u vodu jer se to nicim ne da nadoknaditi. Kako vidis, moraces da se vratis na temelj, a ne odmah da krenes od krova. Za sva pitanja u vezi sa ovom materijom, bicu ti dostupan, kako ja, tako i ostale iskusne kolege i sigurno neces ostati bez rjesenja.

Promijenjeno od tranzit (01.03.2014 u 00:04 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije