Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 01.03.2014, 18:30   #1
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od grabovac037 Pokaži Post
imam live stayler 15 sad cu da procackam pa cu da vidim st5a moze
Dodato:
imam problem sa live stylerom kako da ubaci sf2 u njega da mi ritam radi
Ne znam koju verziju Live Stylera imas, napisao si 15 ali treba mi tacna verzija jer su razlike izmedju pojedinih malih Updatea prilicno bitne. Ovo ti mogu garantovati jer sam jedan od ljudi iz razvojnog tima Live Stylera, skoro od samog pocetka pa sve to smrti Norberta Stellberga. U pojedinim verzijama ima Bugova, koji zaista prave cuda i izazivaju cak i padove programa. Live Styler je veoma, veoma kompleksan program, ako se hoce iskoristiti sve sto on nudi, a nudi bar tri puta vise nego bilo koji hardware aranzer. Medjutim ta kompleksnost je prilicna prepreka za siru upotrebu, pa ne treba previse "cackati" po Setup-u, pogotovo ne, kod najnovije, odnosno posljednje verzije. Sf Bank moras na jedan drugi nacin shvatiti kod Live Stylera jer ovdje on moze biti i samo jedan sound ali i citav Bank sounda. Zahvaljujuci tzv. "Bass sistemskom Audio Driveru" bilo je moguce uraditi ogromni Sample Content od nekakvih 15 GB-a u obliku SF2 fileova koje Live Styler "cita" on fly (a moze i uvesti ih u RAM, sto bi naravno bilo nebulozno). Za maksimalno koristenje Live Stylera ti je potreban taj Content od petnaestak GB-a, koji se nalazi u folderu "Mega Samples" a Live Styler automatski prepoznaje gdje je taj Folder, kao i sve sounde u njemu. Naravno da ti mozes upotrijebiti i svoje SF2 sounde, medjutim to je onda nesto drugaciji proces.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 01.03.2014, 18:35   #2
grabovac037
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 20.01.2007
Downloads: 3773
Uploads: 3
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
grabovac037 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
grabovac037 pošalji poruku preko ICQ messengera grabovac037 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

verzija je 15.0.1.217 plus
da li mogu da sve to radim sa kontaktom da ne koristim sf2
grabovac037 je offline   Reply With Quote
Star 01.03.2014, 18:40   #3
tranzit
Banovan!

Standard

To je starija i nedovrsena verzija Live Stylera, koja je dosta problematicna. Kontaktom se naravno moze sve uraditi ali ti za to treba veoma, veoma mocan audio sistem na bazi PC-a jer na toj bazi ili recimo, na slican nacin, radi i Trans Audio sistem aranzer, pa ti mogu iz prve ruke dati informaciju. Ovako izgleda Trans Audio na bazi Live Stykera ali ga sve manje preferiram. Ovo okolo sto vidis su dodatne Touch Screen kontrole jer se kod Trans Audia Live Styler upotrebljava u okviru jednog Hosta koji obuhvata sve funkcije sistema.

Promijenjeno od tranzit (01.03.2014 u 18:45 sati)
Star 01.03.2014, 18:44   #4
grabovac037
Ovaj baš voli da kuca

grabovac037 pošalji poruku preko ICQ messengera grabovac037 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

kako da povezem kontakt sa live stylerom to me sad muci
Star 01.03.2014, 18:55   #5
tranzit
Banovan!

Standard

To sve ide putem Virtualnih Midi Portova ali bih ti zaista savjetovao da se ne maltretiras jer je to jedna veoma komplikovana i kompleksna oblast ako bas hoces da se aranzer sa Kontaktom ponasa kao i bilo kjoji drugi hardware aranzer. To je ogroman posao, uostalom upravo za to i postoje Trans Audio Maxima i Minima sistemi, koji se bave time, to jest predstavljaju aranzere koji rade sa soundom koji potice sa 200GB Sampling Contenta Kontakta. Nije u pitanju samo spojiti Kontakt sa Live Stylerom, vec je u pitanju hiljade i hiljade Midi Routinga i kontrola, koje treba uraditi u jednom takvom sistemu, da bi on radio maksimalno stabilno i bio spreman za Live rad. Ne bih da te deprimiram ali nije red ni da te zavaravam da ce to ici samo mod sebe.
Star 01.03.2014, 19:06   #6
grabovac037
Ovaj baš voli da kuca

Standard

da ali bi voleo da probam ako moze malo pojasnjenje kako
Star 01.03.2014, 19:23   #7
tranzit
Banovan!

Standard

Midi Virtualni Port treba instalirati. Neki koji je kompatibilan sa 64Bit sistemom (ukoliko ti je instalíran 64 Bit Windows) a onda u Kontaktu dodijeliti pojedinim Portovima Kontakta po jedan Virtualni Midi Driver a to isto uraditi u Live Styleru u Midi IO Panelu. na ovaj nacin si stvorio direktnu vezu Live Stylera sa Kotaktom.
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije