Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 06.03.2014, 01:24   #1
elmar
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 03.11.2006
Downloads: 538
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
elmar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ovako. Dva behringer monitora na outputs na pozadini audio box. Imam nt1-A u prvom input mic/instrument I klavijaturu korg oa3x u drugom .main nikad neide preko 3/4 Oba gaina za mic I klavijaturu su na pola. Imam slusalice koje koristim pri snimanju vokala. Sada snimio sam jednu pjesmu u multitrack sa klavijaturom. Svaku track posebno. Bubanj bas gitare solo terce strings itd. Ne po tom redosljedu al uglavnom gotova pjesma. To sve kad mi je mixer dugme okrenuto na inputs. Medjutim kad zelim da poslusam to isto moram da okrenem mixer na VSL da bi culo. Isto tako sa vokalom mada nemam kontrolu u slusalicama kad mikser okrenem na inputs. Znaci cujem svoj glas a ne muziku. Kad stavim na VSL onda cujem muziku a ne glas. Glas je suh bez ikakvog efekta. To se moze popraviti u audio box mikseti ali nevidim svrhu jer ga moram stimati svakako staviti oroeq compresor itd. Kako sad da imam da mi je mixer na inputs a da cujem I glas I nuziku u isto vrijeme. Dali je to uopste noguce ? Nadam se da sam vise jasan sad. Hvala unaprjed.
elmar je offline   Reply With Quote
Star 06.03.2014, 02:13   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ovako nece ici, momce. Ne zelim na taj nacin da ti pomazem jer "ja u klin, ti u plocu" bar hiljadu puta sam na forumu, a i tebi u vezi sa 22VSL ponovio da se ne moze i ne smije snimati citav aranzman sa aranzera u mono audio tehnici, a ti svoje, pa svoje, Jednostavno ne zelim da te vodim totalno pogresnim putem. Za to sve postoji sasvim drugi nacin ali samo onda kada shvatis neka osnovna pravila audio tehnike, od kojih ne smije i ne moze biti odstupanja. Bar od mene, a ni od jednog drugog audio inzenjera (naravno profesionalnog jer danas se svako i svasta naziva ton-majstorom i audio inzenjerom) neces cuti nista drugo, osim ovoga sto sam ti do sada napisao. Radi se o osnovnim pravilima koja se ne smiju prekrsiti. Ko te savjetuje drugacije taj je u ovom poslu autodidakta i to totalno neuki i neuspjesni. Ti u sustini imas sve sto je potrebno za jedan pristojan snimak naravno u stereo tehnici u nivou Home-Recordinga, pa i miks ako cemo biti iskreni ali neces i ne zelis da shvatis da je sasvim drugaciji put do toga od onog koji si sam sebi zacrtao u glavi. Procitaj ponovo sve postove u ovoj temi, a i u vezi sa 1818VSL (jer je to na kraju krajeva potpuno isti postupak) i razmisli malo o svemu tome a onda napisi sta nisi razumio. Tako cemo najlakse stici do cilja. Znas i sam da rado i nasiroko i veoma detaljno, pomazem kolegama na forumu ali oni citaju pazljivo te postove i veoma brzo dodju do rjesenja svog problema.
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije