|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.11.2006
Downloads: 538
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Tranzit ja sam pocetnik sa ovim radom tj recordingom I to sam naveo. Ja neznam gdje si u kojim mojim rjecima nasao uvredjen jer tako mi zvucis. Ja snimam sa vise klavijatura a ne aranzerom nego sviram sve pojedinacno tj od samog pocetka drums do zavrsnog djela korekcija harmonski dodataka itd. Neznam na sta ti mislis. Rekao sam ti da bilo koji instument prukljucim na mixer kad je na inputs nema mi playback sa programa tek kad ga pojacam ba VSL tu je ali nemam mogucnost da cujem bilo sta sto je ukljuceno u boxu niti instrument niti vocal. Moj problem koji sam zelio rjesiti jest to I nista vise. Ja nisam profisionalac niti cu biti nego zelim da radim svoje covers razliciti zanrova pjesama. Tebi zaista hvala na trudu I svemu napisanom kao da si mi I rjesio problem. Pogledacu malo po youtube I citacu sta nadjem . Valjda cu pronaci rijesenje. Hvala jos jednom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Na Youtube ces vrlo malo naci o tome sto te interesuje, a i na ostalim mjestima na netu nece biti puno vise od toga. Yu-midi je pomalo jedinstveno mjesto po tom pitanju. Nisam se ja nasao uvrijedjen jer znam da si pocetnik ali upravo zato si uspio, sto je zaista rijetko, da me malo naljutis jer ne poslusas sta ti se napise. Dakle, nema rijeci ni o kakvoj uvredi samo je rijec o tome da poslusas sta ti se savjetuje, a ja imam veoma nogo strpljenja ali s tim da me se poslusa, odnosno ucini ono sto napisem kada nekoga savjetujem.
Ti imas 22VSL kojim si u stanju snimiti sami dvije audio trake istovremeno. To je ono prvo sto treba i mora da znas. Posto imas taj mikser sve ostale instrumente koje snimas moras u tvom slucaju ukljuciti u taj mikser. Kod klavijatura obrati uvijek paznju na to da bilo koja da je u pitanju i bilo koliko da ih imas, ukljucis uvijek u dva kanala miksera gdje ce panorame na tim kanalima biti ekstremno suprotno podesene ili ukoliko na mikseru imas stereo kanale onda u te kanale a tu panorama mora da ostane u sredini. Ti ne treba da snimas audio signal sa klavijatura, ni u kom slucaju, vec iskljucivo midi signal na Instrument trake Studio One. Dakle o njima dalje ne treba da brines. kao monitoring, posto 22VSL nema dodatne izlaze vec samo dva Main izlaza, moras koristiti isti mikser, pa ces izlaze sa 22VSL ukljuciti takodje u dva kanala miksera gdje ces takodje panorame postaviti ekstremno suprotno. Spojit ces Midi Out klavijature sa MJidi In-om 22VSL. Je li do sada sve jasno ? Uradi tako, pa da nastavimo dalje. Zaboravi na sve ostalo, uradi samo ovo sto sam ti ovdje napisao. Promijenjeno od tranzit (06.03.2014 u 03:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|