Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 21.03.2014, 15:31   #1
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tranzit,

Nazalost moram da te razocaram..Imam SL 16.4.2 I pre nedelju dana sam kupio QU-16....Allen & Heath je zvucno za klasu iznad Presonusa , po meni. Ima bolju I mocniju EQ sekciju, 4 efekta I mnogo vise headroom-a od presonusa...Uz to ima motorizovane sibere koji olaksavaju recall scene, puniji sound od Presonusa...itd.
Licno moj Presonus ide na prodaju..Odradio je posteno svoje I vreme mu je da se udomi kod nekog drugog... Bez pogresnog shvatanja Presonus je odlican mixer ali QU-16 je definitivno mocnija sprava....

Pozdrav
zox2003 je offline  
Star 22.03.2014, 03:04   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od zox2003 Pokaži Post
Tranzit,

Nazalost moram da te razocaram...
Nisi me razocarao jer ne nalazim da je QU-16 kvalitetniji od bilo koje Presonus konzole. Zasto pokusavas da mi dokazes nesto sto je u sustini totalno suprotno. Vrlo dobro mi je poznato sta zna A & H, a sta Presonus da napravi. I jednu i drugu firmu pratim od njihovog dolaska na evropsko trziste. Jednu veoma bitnu cinjenicu si smetnuo s uma. Postoji uvijek faktor covjek u svemu tome, tako da to sto se tebi cini da QU-16 ima veci Headroom i bolje Filtere, to jos uvijek ne znaci da je to i zaista tako. To ti samo tako cujes ili i psiholoski faktor, to ti hoces tako da cujes. Motor Faderi su elegantan Tool ali i dalje samo sminka. Cini se da ekstravagantni dizajn A & H cini svoje, sto nije nikakvo cudo jer upravo radi toga i jeste takav kakav je.

Da se vratimo tom vecem Headroomu, koji ti pominjes, a koji je dakako veoma bitna karakteristika ali ne i jedina jer se tu mora uzeti i Noice faktror u obzir jer je i on dio signala. Po zvanicnim specifikacijama oba miksera to u stvarnosti (bez faktora covjek) izgleda ovako:

A & H QU-16

Dynamic Range = 112 dB
Noice = -89 dB

Presonus 16.0.2

Dynamic Range = 118 dB
Noice = -94 dB

Za poiredjenje sam uzeo samo dva najbitnija parametra koja definisu Headroom. Odmah upada u oci vanprosjecno veci Headroom (za citavih 6dB) kod Presonusa. Tih 6 dB je ogromno u audio tehnici. Ovo ne samo da pobija tvoju tvrdnju da je Headroom kod A & H bolji, nego upravo suprotno. Headroom je kod Presonusa toliko bolj, odnosno veci, da to prelazi granice normalnog iz cega se da zakljuciti da su A & H QU-16 ima veoma "plitak" sound. Inace su Presonusovi uredjaji poznati po svom velikom Headroomu, pa bilo da se radi o mikserima, bilo o audio interfaceima, bilo o predpojacalima i Channel Strippovima. Ovo skoro uvijek ima za uzrok odlicna XMAX predpojacala. Ona su takodje "kriva" i za nevjerovatno nizak nivo Noicea (za tu cjenovnu klasu) koji je za 5 dB nizi od onoga na A & H. Samo ove dvije navedene vrijednosti cine Presonus za citavu klasu kvalitetnijim mikserom od A & H. Ta razlika u kvalitetu, u korist Presonusa, bi postala jos uocljivija, ukoliko bi se pogledale sve karakteristike miksera ali za to nema potrebe jer su i ove dvije vrijednosti i vise nego dovoljne. Ljudi se jednostavno, sve cesce daju prevariti i zaslijepiti jeftinim dodacima ili kompletnim dizajnom i spremni su platiti dosta losiju stvar, skoro dva puta skuplje, sto je neposredan primjer u ovom slucaju. Kvalitet sounda jednog miksera ne cine ni Motor faderi, ni lampice, a ni boja. A & H je rijesio da grdno prevari klijentelu i cini se da je uspio.

Rezime: zadrzi ti ipak taj Presonus jer on zaista ima, za citavu klasu, kvalitetniji sound, samo ti nisi "htio" ili "mogao" da ga cujes, vjerovatno ponesen zaista dobrim dizajnom i pojedinim dodacima (koji nemaju nikakve veze sa samim soundom) na A & H.

Promijenjeno od tranzit (22.03.2014 u 03:13 sati)
tranzit je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije