|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Sve zavisi na kojem ozvucenju sviras, kave semplove imas i sta hoces da cujes i koliko cujes. Ima savrseno dobrih sviraca kojima kad sviraju nije ni vazno koliko je dobro nego samo da je dovoljno dobro dok ima i onih koji sviraju solidno ali su jako osjetljivi na zvuk koji zele cuti. Uvjezbani slusajuc muziku na dobrim uredjajima ne prihvataju lose semplove pa cak i kad su jedina opcija. Slusna razlika izmedju 16 i 24 bit postoji ali se nemoze dobro uociti na bilo cemu. Korg bi morao usavrsiti svoje izlaze za audi makar na nivo M3 i tda bi 24bit/48000 khz i te kako imali smisla. A mi ovdje i pricamo da nam treba vise memorije. Normalno da necu imati velike semplove ako sam limitiran sa memorijom ali ja necu imati ni bilo kakve semplove radije cu promjeniti instrument i svirati onaj koji imam. 80% sviraca koristi ofucane lose semplove koji se vuku unazad 10 pa i vise godina i zvuce krecavo i jadno. A da nepricamo da skoro svi ti pcg nemaju ni velocity uradjen pa zvuce neprihvatljivo grozno. Sami ti sviraci i neznaju sta je velocity nego samo kazu pa umene tipka uvjek isto svira koliko god da je pritisnem. Otidjite vec jednom u pcg pa stavite taj velocitu na te jadne semplove da makar malo na nesto lice. SOUND/MENU/AMP/AMP MOD/VELOCITY INTESITY STAVITE MAKAR NA ZLATNU SREDINU +80.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
![]() |
![]()
Pricam o normalno tretiranim semplovima,ne o nekim osakacenim i ubogim radjenim uz pomoc stapa i kanapa... Kuci na monitorima ako se zaslusam ,provalicu razliku ,ali na ozvucenju na par stotina W ili kw... Nema sanse da provalis ,potpisujem... Jedino ako tezgaris po gluvim sobama u studijima,onda ima smisla
![]() Neka oni daju zdrave semplove na 44 khz 16bit ,semplovan svaki ton i u vise layera,da to ne ukompresuju i ostave normalno trajanje svakog tona,da ne loop-uju sve sto stignu i jedan ton da razvlace na pola oktave ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|