Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Alati tema Display Modes
Star 26.05.2014, 19:14   #16
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Alen P Pokaži Post
Apsolutno krivo razmišljanje. Ako sad cijeniš Va7 npr. 500 eura, malo pogledaj oglase drugih klavijatura u tom cijenovnom rangu. U toj cijeni imaš Pa50, Pa50 sd, Pa60, Pa500 (bio čak za 450 eura), Yamaha 1500, 3000, 9000 (ak naletiš) još malo pa blizu Tyros 1 (možda se naleti), Roland e50, e60. Dakle, uopće nisi konkurentan, bez obzira kako ti je klavijatura sačuvana. To je sad stara, teška klavijatura s starim zipom i floppy-em, što ja (npr.) jako izbjegavam.
Ista stvar je o činjenici koju pišeš o G800, Em2000, jer ljudi zaista toliko cijene svoje mašine no, oni neće te klavijature prodati, vjeruj mi, a nećeš je ni ti.
Osobno smatram da smo došli do razdoblja kad je moguće novu kvalitetnu klavijaturu kupiti po povoljnoj cijeni. Tu pričam o npr: Roland Bk5, Yamaha psr 750 (ista kao 910), korg pa300/600. To su sve klavijature koje koštaju do 1000 eura a moguće je s njima raditi vrlo ozbiljno i mislim da bi cijene rabljenima morale itekako padati. Da, Va7 je očuvan, dobar, ovakav, onakav, ali to je stav srca koji nažalost nema veze s razumom. Kad prodaš Va7 i kupiš bilo koju od ovih novih (npr), pa sviraš na njima npr. steel gitaru onda ćeš razumijeti o čemu ti pišem. Staro je staro, mali samplovi sounda itd, itd.
Ispade sada VA7 najgora klavijatura, a do samo pre par godina je bila jako poželjna. Pogledao sam oglase, zato i kažem. Roland VA7 se smatra jako povoljno za 350 eura, ali klavijatura bez ičega i u jako žalosnom stanju. Što se tiče ZIP drajva, ja i to dajem 2 rezervna komada da ne bi ikada čovek imao problema sa tim. 1 zipeta je dovoljna za ceo repertoar koji neko svira za par stotina pesama, a danas se teško nalazi, nema ih više. Ja dajem 13 komada uz klavijaturu, od toga 6 kom. potpuno novih, pa i to valjda nešto znači.

A to ako naleti ovo ili ono za smešne pare, znam ja dobro kako je. Zašto mi ne naleti sad neki Tyros 3 ili 4 za male pare. Naleteće, ali za par godina kada ja već uveliko budem imao novu klavijaturu kada će i Tyros 3 biti kao sada moj VA7 (većini smešan).
Što se zastarelih boja tiče, hajde ovako, ja ću ti poslati 3 snimka, a ti da pogodiš sa koje klavijature je snimljeno.Daću ti ponuđene odgovore od 5 klavijatura uz kasniji video da je to stvarno snimljeno sa te klavijature. Ako pogodiš, poklanjam ti ProEL stalak za note, a ako ne pogodiš, šta ti meni daš?

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije