Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 01.07.2014, 03:36   #1
DrPtr
Početnik forumacije!

DrPtr's Avatar

Registrovan/a dana: 11.05.2014
Mjesto: Toronto
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
DrPtr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od dmmacak Pokaži Post
Najvise sam se zagrejao za moxf 6. Verujem da ima najbolji zvuk. A i ima rama na pretek. Nego nisam se susretao sa motifom ne znam kakav je po funcionalnosti. I ovaj podatak o perfomansama, ima samo 256 i to moguce je dodati najvise 4 parta. To mi je malo, ako bih koristio bas, solo, tercu i arpeggio u jednoj perfomansi. Nije mi jasno ni koliko insert efekata ima....
.
Nemam MOXF ali sam dugo imao ES/XS...a i malo sam se interesovao oko ovog novog....
Performace mode ima dual fx (Insert A/B) ,Chorus,reverb....stim sto u Perf modu mozes automatski povuci originalne efekte neke boje koji su uradjeni u Voice mode.
Tacno je, ima 4 parta ali svaki od njih ima po 8 elemenata(multi semplova,waveforma...zovi ih kako hoces..)u Voice mode tako da se tu svasta moze iskombinovati,osim toga imas Song/Mixing mod(128) gde je 16 elemenata(kanala) koje mozes ukljucivati po potrebi,1-16 vrlo pristupcni za rukovanje.

U master banci(128) mozes kombinovati po zelji Voice,PErform,Pattern....
Dobra stvar je sto MOXF moze posluziti i kao sound card(audio /midi) pa dodati laptop recimo sa nekim VST ili snimiti nesto...itd itd
Citat:
Originalno postovano od dmmacak Pokaži Post
A i ima rama na pretek.
.
Ima ako kupis tih 1Gb su opcija koja se posebno placa ali i pored toga za te pare toliko rama i sve mogucnosti po meni je MOXF na prvom mestu od ovih tvojih nabrojanih klavijatura.
Da ne krene sad samo prica...." a stace ti toliko rama","kud ces sa njim" bla bla...treba i te kako,staviti kvalitetne stvari a ne praistorijske unakazene Le semplove.....
sad sa ekonomicne strane....Za te pare( sa Flash Ram-om) mozes tamo mozda kupiti i XS i nista ti ne bi nedostajalo ali ako hoces bas novo ...
Neko rece gore da je Motif zakompliciran....pogresno!Komplikovan kao i svaki drugi instrument ako mu ne posvetis vremena.
Za moj ukus Motif je No1 u svetu workstationa i svasta sam nesto izmenjao od tih igrackica,no dobro....svako cuje drugacije....
U svakom slucaju srecno sa kupovinom....
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od mikimiki Pokaži Post
Yamaha moxf mozes instalirati 1 gig ili 2 gig flash ram ..Prima komplet setove od Motif xf.Ima i dobar editor za pc pa mozes sam sebi praviti.U svakom slucaju extra klavijatura za te pare..Takodje ima i kompletan kontent od motif xf..
Nisam probao MOXF editor ali je verovatno slican sa XS/XF ako ne i isti i Extra je !
Dodato:
a i ovde imas korisnih stvarcica....
http://www.motifator.com/index.php/s...moxf_articles/

Promijenjeno od DrPtr (01.07.2014 u 04:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
DrPtr je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio DrPtr za ovaj koristan post:
dmmacak (01.07.2014)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije