Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.08.2014, 18:18   #1
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ calevh

Vidi, jedna stvar je tražiti veliku lovu za klavijaturu, a druga stvar je koliko realno klavijatura vrijedi. Kod mene u HR je prosječna cijena za dobro očuvan Pa80 550-600 €, a onih 100-150 € više za koje pišaš odnose se na Pa1X. Eto, upravo imaš na NJuškalu jedan Pa1X (bez pro) za 700 €. Što ti treba više ???
Opet, da se već za 800 € dobit i polovan Pa600. Momci nemate pojma o trgovini, jer u današnje krizno vrijeme kad nekom zamašeš s lovom ispred nosa, cijena pada u startu 10 % od tražene, a do zaključka trgovine još toliko minimum. Znam o čemu pričam, sviram već 25 godina, promjenio sam preko 50 klavijatura, što aranžera što workstationa. Pa ti vidi, novi Pa600 je u ZG 900 € za cash, normalno onda da rabljeni star godinu dana je maximum 800 €. Ako ga želim kupiti, ma spustit ću mu cijenu da mu jebeš mater još minimum 50 €, to je već 750 €. Što se onda čudiš ???
Što nije jasno, matematika je jasna ko dan.
I opet, traže za 13 g star Pa80 600 €. Kao oščuvan do bola, svi su kao zadnji izašli model (o.p 2005 g.), svi imaju mrak SET-ove (koji su kao sami programirali i slagali, a na 80 % kojih su trenutno u prodaji su barem 2-3 moja osobna SET-a ). Volim Pa80, jer bo je stvarno jako zahvalna i trajna klavijatura. Kako sam reko ima nekih sitnijih mana, i povremenih kvarova što je razumljivo da se dešavaju skoro na svim aranžerima koji se rabe 2 puta tjedno (petak, subota). Kako sam reko, večina kvarova se da "pokrpati" djelovima s Pa50, ali nekih stvari više nečete nači ni za ljek. I zato da ti ga dadu i džabe poslije češ plakati za njim. Osobno sam se teška srca rastao od Pa80-tke, jer do sada u 25 godina sviranja se pokazao kao najisplativiji, ali razumij da sve ima svoj vjek trajanja. Zato kažem, za 100-150 € više se da dobit mlađi i bolji aranžer.
Btw, u HR češ jako teško ispod 4.000 Kn (525 €) dobiti u solidnom stanju Pa80. svi koji pričaju da ima lažu, ili su te Pa80-tke u katastrofalnom stanju. Ipak je taj Pa80 bio prije 2 generacije KORG-ov top aranžer. Kasnije su Pa X serije izašle (1,2 i 3).
makl (15.08.2014)
Star 14.08.2014, 20:57   #2
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Krešo, točno tako kao što si napisao. Ali zanimljiv mi je fenomen koji u Hrvatskoj ne pali npr. za Tyros. Eto, nedavno sam i ovdje postavio oglas da kupujem Tyros 2/3. U Hrvatskoj skupi do bola, preskupi i nema ih. Skupi su, nitko ništa ne prodaje i nitko ništa ne želi spustiti.

Eto se oglas od psr2100 (!!!) muva po oglasu već ohoooho, čovjek traži 600 eura! Mislim... dal čovjek nezna gdje živi i što prodaje il se pravi mutav. Takvih slučajeva ima gro!

S druge strane, ljubitelji Korga imaju fakat odličan izbor. U Hrvatskoj se do prije par dana prodavao jedan pa600 za cca. 750 eura... Cijena fantastična!
Alen P je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije