|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Mnogo jasnije momci. Hvala Vam. Skapirao sam neke stvari, bas sam na mikseti sada probao "na suvo" sto se kaze i trebalo bi da je to to, sutra kada ustanem probacu sve ovako po PS-u sto se kaze da nastelujem i namestim, pa ce da vidimo. Ima jos neke sitnice, ali nadam se da cu se snaci sutra, ipak je ovo mnogo jasnije sad kada se lepo otpocetka procitaju postovi. Hvala Vam svima jos jednom. Pozdrav
![]()
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Samo da se ispravim jer sam na krivo shvatio da koristiš PM1600. Na PHM1000 se GAIN potenciometar naziva LEVEL SET. Ista je namjena. Žuta ledica pored njega je indikator signala i nisam siguran, možda mijenja boju u crvenu kada je signal prejak.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | AcaG600 (10.09.2014) |
![]() |
#3 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]() Danas sam bas po ovom uputstvu radio, znaci smanjio fader na kanalu do kraja i GAIN i ukljucio PFL na kanalu i onda se bukvalno drao dok sam okretao potenciometar za GAIN sve dok LED-ovke na VU metru nisu dosle skoro do pika, kada je uhvatli malo pik, vratio sam GAIN potenciometar malo unazad i zatim ugasio PFL i mislim da je to dobra postavka sto se toga tice. Kada se ono drekne, ona zuta LED-ovka oce malo da "pipne", ali to "pipkalo" dok sam podesavao GAIN, sada da kazem da nema uopste da pipne i to je to. Isti princip sam radio i za klavijaturu, konkretno aranzer, pustio neki malo jaci ritam i pustio volume na klavijaturi skoro do kraja, neka bude 70% od maksimalnog hoda za volume potenciometar da tako kazem i onda ovo isto ispodesavao sve lepo i kada sam to uradio, ugasio PFL-ove i sad je sve super. Mislim da je to to i da sada nigde nisam nista pogresio. Ako jesam, ispravite me. Hvala Vam puno jos jednom ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Dobro si shvatio i to je pravilan pristup podešavanju. Jedino preostaje pratiti u toku samo svirke da neki kanal ne uleti u peak. Jer, kad se pjevač raspojasa/popije uvijek je za nijansu glasniji od onog testiranja koji se radi na početku samo svirke.
@marko11 -trebao bi se paliti vumetar kada su PLF gumbići u donjoj poziciji. Jedino što mi pada na pamet je "mana" svih PM prve serije, swicheri koji nakon par godina otkažu poslušnost. Ti prekidači malo oksidiraju i ne funkcioniraju ispravno, pogotovo kada se radi o ovima koji se rijetko koriste. Malo ih jače pritisni par puta ili probaj na nekom drugom kanalu. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | AcaG600 (11.09.2014) |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Okej
![]() Isto pitanje vazi i za MASTER Volume fader. Da li sme da se prebacuje preko 0db kada su svi ulazni signali preko GAIN-a namesteni ili ne? ![]() Hvala jos jednom ![]()
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Smiješ ići preko 0db, možeš i do maximuma na kanalu. Master volumen naravno, ne bi smio do kraja ali lagano preći 0db nije grijeh. Međutim, taj "nedostatak snage" na master volumenu govori o tome da je pojačalo slabo, da ne zadovoljava potrebe svirke. Trebaš znati da sve preko 0db daje određena izobličenja i takav režim rada treba izbjegavati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
dynacordpowermate |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|