|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 26.10.2013
Mjesto: Bajina Basta
Downloads: 15
Uploads: 1
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5, korg kronos
![]() |
![]()
izasao Update 1.08 za os , ispravlja greske oko turkish packa i nekih custom voica koji nisu hteli dobro da se prebace
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Koliko su UPdatea izbacili za kratko vrijeme ni Korg mu nije ravan...
![]() ![]() Salim se,sve je sad na mjestu i Tyros5 je stvarno masinka i po...... U Decembru izlazi Finalni UPdate za YEM! Ja sam prebacio sve setove sa Trojke i sve je super.Sad uzivam u petici 100%! Pozdrav narode |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Istina, malo se otegnulo s tim YEM-om ... na kraju je ipak najbitnije da sve proradi kako treba.
Baš mi je drago čuti da su vlasnici Ty5 zadovoljni. @tyros2 - sada trojka konačno može na bubanj ![]() Imam pitanje. Da li ste primjetili da u radu s "peticom" postoje neki problemi poput povremenog zamrzavanja ili ne prihvaćanja nekih komandi? Ima li ikakva sitnica koja stvara probleme prilikom rukovanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Casper, ja jos nisam nista cudno primijetio.Jednom davno mi se jedna registracija zaledila u kojoj je bila sample harmonica ali to je vec otklonjeno u update.Od tada nikakvih problema.Jedino jos kuburimo sa ovim YEM ali valjda ce I to u Decembru da se sredi.
Jos su jednu glupost Yamaha uradila sto se tice audio styles.Mozes ubaciti samo jos nekih 9 audio ritmova I to ti je to.Nista od user audio styles I sto se mene tice cijeli concept I kako to Yamaha radi je totalno promasena investicija,bar sto se mene tice.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Znači, iz tvog iskustva nema problema sa zaleđivanjem. To je dobro. Ali ovo s 9 audio stylova nije dobro.
![]() Čime je ograničen taj broj? I kako to funkcionira u praksi, pri izradi stylova? Ako se ne varam, audio loopovi se pohranjuju u 128MB prostora na HD-u. Daj malo opiši gdje leži problem kod toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Novi audio styles idu u tih 124mb.Prebacuju se preko YEM I to je to.Ne mozes praviti svoje audio styles, bar za sada.Ako ostane ovako ja mislim da je ovo totalno gubljenje vremena.Yamaha je izbacila 4 seta audio styles za kupiti.Ali to su audio styles sto su bili u s950,nista novo.U jednom setu dodje 7-9 ritmova.Mozes ubaciti samo jedan set I nista vise.Totalni promasaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Prilično su oni to zakomplicirali. Samo 128MB na HD za audio Stylove, a FlashRAM ide do 2GB? YEM nikako završiti kao da je to neka velika nauka, barem ne bi trebal biti za Yamaha tim.
Znači, ne mogu se izrađivati vlastiti audio Stylovi. ![]() Ne znam. Ili sav taj posao oko Ty5 rade onaku "usput", ili čekaju da konkurencija napravi nešto novo pa da nadograde ovaj postojeći sistem. Realno gledajući, ovih 128MB se lako proširi i na 128GB, a s dobro odrađenim YEM-om mogu stvarno dodati sve funkcije koje korisnici požele. Možda su iz tog razloga i pristupili "vanjskom" software-u kao opciji za manipuliranje, tj. nadograđivanje klaviajture. Ništa, ostaje nam/vam čekati "bolje dane" i uživati u izvrsnom (tvorničkom) soundu koji izbacije ovaj aranger. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Treba mi jos vremena da sve prebacim iz nje u Peticu.Mnoge stvari se moraju rucno raditi iz razloga sto YEM jednostavno nemoze da prekonvertuje sve Stylove. Posto se u folderu tokom svih godina drugovanja sa PSR-9000 pa zatim Tyros2 pa trojka nakupilo nekoliko stotina ritmova eeeee to je puno za YEM pa prilikom ucitavanja zamrzne. ![]() Posto nemam bas puno vremena da ispitam to detaljno ja sam pored Custom voices stavio nekih 50-ak ritmova i to mi je automatski prekonvertovalo, a druge : rucno brate ![]() Eto ,.... Inace klavijatura besprijekorno radi bez ikakvih trzavica,"this and that" i slicno ![]() Pozdrav! Dodato: Citat:
![]() Promijenjeno od tyros2 (14.10.2014 u 21:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@mikimiki - sumnjam da u startu nisu planirali Voice editor prilikom izlaska Ty5, time bi sami sebi sjekli granu na kojoj sjede, prije mi se čini da laganim poboljšavanjem/nadogradnjom YEM-a daju korisnicima samo ono što oni (Yamaha) žele i na taj način kontroliraju "trgovinu" vlastitog softwarea, prate oni jako dobro što se piše na forumima i kakve su reakcije korisnika,
Eto, upravo danas je izašla zakrpa sa verzije 2.0 na 2.1. Citat:
![]() A nakon toga bi bilo dobro vidjeti i neke opcije koje spominješ (realtime edit pojedinih elemenata druma). Pa to su odavno imali i lowcost aranžeri (Roland E50) ugrađeni kao opciju. Čekamo daljni razvoj događaja ... možda i ja ipak na kraju kupim to "ružno šareno šklopocalo" ![]() P.S. jedino ako me prije toga Korg ne iznenadi s nekim brojem 8 u nazivu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
![]() |
![]()
@casper kao korgovac tvrdim da ni sledeci model korg-a nece moci da parira tvom t4, a kamoli t5(po zvuku). Korg opet ima neke svoje prednosti, a tu mislim na nacin rada koji je na korg-u dosta olakasan time sto je jako otvoren OS.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|